Persberichten Grolsch

Koninklijke Grolsch en Landschap Overijssel planten samen toekomstbestendig Kornuit Bos

16/10/2020

"De bestaande samenwerking tussen Koninklijke Grolsch en Landschap Overijssel heeft geleid tot een bijzonder project: het aanplanten van het toekomstbestendige Kornuit Bos. In dit bos staan verschillende boomsoorten die zijn opgewassen tegen het veranderende klimaat. "

Lees meer

Koninklijke Grolsch en Herstaco Stadion gaan partnership aan

18/09/2020

"Het Herstaco Stadion en Koninklijke Grolsch gaan een samenwerking aan voor de komende 5 jaar. Afgelopen donderdag, voorafgaand aan de seizoensstart van RBC Roosendaal tegen Bavel werden de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst gezet. "

Lees meer

Marktleider Grolsch introduceert donker alcoholvrij speciaalbier: Herfstbier 0.0%

14/09/2020

"Als eerste grote bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch een donker alcoholvrij bier. Grolsch biedt hiermee als marktleider in het Herfstbiersegment een verantwoord alternatief voor het najaar."

Lees meer

Grolsch Speciaalbieren acht keer in de prijzen bij de World Beer Awards

11/09/2020

"Ook dit jaar is Grolsch weer in de prijzen gevallen bij de World Beer Awards (WBA). Maar liefst vier speciaalbieren mogen zich een jaar lang ‘Nederlands’ beste bier’ noemen binnen hun categorie. Nog eens vier speciaalbieren wonnen een zilveren medaille"

Lees meer

Veronica en Grolsch lanceren crossmediaal filmplatform Movies Explained

09/09/2020

"Veronica en Grolsch slaan hun handen ineen en lanceren het crossmediale filmplatform Movies Explained, dat filmkijkers voorziet van extra uitleg, de filmagenda, context, feitjes en weetjes over hun favoriete film. "

Lees meer

Plastic Pact: hoe staan we ervoor?

21/08/2020

"Vandaag is het precies 1,5 jaar geleden dat we onze handtekening zetten onder het Plastic Pact. Welke stappen hebben we sindsdien gezet?"

Lees meer

Koninklijke Grolsch en Go Ahead Eagles verlengen partnership

23/07/2020

"Wat goed en vertrouwd is, moet je blijven koesteren. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen Koninklijke Grolsch, De Klok Dranken en Go Ahead Eagles. Aan het al jarenlang durende Partnership wordt een nieuwe periode van vijf jaar toegevoegd."

Lees meer

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds steunt drie lokale initiatieven

29/06/2020

"Ook dit jaar steunt bierbrouwer Grolsch initiatieven uit de regio vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Vandaag werden de drie gehonoreerde projecten bekend gemaakt. Naast karakter en vakmanschap, dat centraal staat bij Grolsch, spelen bij deze initiatieven ook innovatie en duurzaamheid een belangrijke rol."

Lees meer

Koninklijke Grolsch is een van de changemakers binnen Change-Inc.

26/05/2020

"Duurzaam en verantwoord ondernemen zit in ons DNA en is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. Samen met bedrijven met diezelfde drive hebben we ons aangesloten bij Change.Inc."

Lees meer

Jan Linders supermarkten eerste retailpartner van Untappd in Nederland

20/05/2020

"Supermarktketen, Koninklijke Grolsch en Untappd gaan unieke samenwerking aan"

Lees meer

43% Nederlanders kent het Wilhelmus niet uit het hoofd

24/04/2020

"Maar liefst 3 op de 5 Nederlanders (62%) zegt slechts een beetje tot niet bekend te zijn met ons volkslied. Omdat de bierbrouwer graag wil dat iedereen maandag uit volle borst kan meezingen, hebben ze het eerste couplet van het Wilhelmus afgedrukt op een speciaal Oranje Blik."

Lees meer

Bierbrouwer Grolsch bijna van het gas af met warmte van Twence

21/04/2020

"Vandaag zet Grolsch opnieuw een forse stap richting een CO2- neutrale bierbrouwerij door het ondertekenen van een warmteleveringscontract met Twence. Twence gaat warmte, die volledig groen is opgewekt, leveren aan Grolsch. "

Lees meer

Grolsch gaat voor zero-waste en zet concrete stappen voorwaarts

15/04/2020

"Resultaten Grolsch Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2019 online beschikbaar "

Lees meer

Grolsch helpt de horeca

14/04/2020

"De horeca wordt zwaar getroffen door de huidige maatregelen en daarom vindt Grolsch het belangrijk om haar afnemers op diverse manieren te steunen. Als partner van #helpdehoreca doet de bierbrouwer dit op diverse manieren, zoals de verkoop van een speciaal Oranje Blik , het verwerken van opgehaald bier tot veevoer en het organiseren van speciale Grolsch #helpdehoreca Live Sessies in lege horecazaken."

Lees meer

Kornuit opent virtuele bar tijdens DGTL festival

09/04/2020

"Het pilsmerk Kornuit lanceert dit weekend een virtuele bar en foodcourt tijdens het grootste online festival ooit, DIGITAL DGTL. Dit weekend kunnen alle Amsterdamse DIGITAL DGTL bezoekers hier bier en maaltijden bestellen. Kornuit en enkele Kornuit-horecapartners bezorgen koude biertjes en festivalmaaltijden tot in de woonkamer."

Lees meer

Grolsch start tijdelijke ‘Bier aan Huis’ service

06/04/2020

"Grolsch bezorgt sinds donderdag 2 april tijdelijk bier aan huis bij consumenten in de regio Oost-Nederland. Met deze tijdelijke service – die is ontstaan vanuit de huidige situatie rondom COVID19 - biedt Grolsch consumenten in Oost-Nederland een veilige en comfortabele optie om Grolsch bier te kunnen kopen."

Lees meer

Koninklijke Grolsch ondersteunt ‘Help de Horeca’ initiatief

18/03/2020

"Het zijn uitzonderlijke tijden, niet in de laatste plaats voor onze horecaondernemers in Nederland. Meer dan ooit vragen deze tijden om de handen ineen te slaan. Met een nieuw initiatief genaamd ‘Help de Horeca’, ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners – waaronder Koninklijke Grolsch - de Nederlandse horeca ondernemers in deze moeilijke periode. "

Lees meer

Grolsch introduceert twee nieuwe bieren

09/03/2020

"In de twee hardst groeiende segmenten van de Nederlandse biermarkt introduceert Grolsch twee nieuwe bieren: Grolsch Radler Minder Zoet en Grolsch Frisbittere IPA "

Lees meer

Grolsch stopt met wegwerp plastic voor al haar blikverpakkingen

02/03/2020

"Na overschakeling op 100% recycled blikfolie, nu introductie nieuwe kartonnen blikverpakking"

Lees meer

Asahi ondersteunt klimaatactie en biedt $50.000 voor duurzame landbouw

26/02/2020

"Deze klimaatactie staat open voor jonge innovators en startups, die een oplossing kunnen bieden voor de garantie van duurzame landbouw en boeren in staat kunnen stellen zich aan te passen aan de klimaatverandering. Oplossingen kunnen worden ingezonden tot 20 maart 2020. Kent u een project dat van toepassing zou kunnen zijn? Deel deze informatie binnen uw netwerk! Meer informatie kunt u vinden op: www.lead2030.com"

Lees meer

Grolsch zet in op Speciaalbieren

17/02/2020

"Ieder seizoen komt met z’n eigen karakter, net als de karaktervolle speciaalbieren van Grolsch. In onze nieuwe Speciaalbier campagne is daarom een hoofdrol weggelegd voor de seizoenen. Geniet ervan op jouw manier! Proef het seizoen. Proef Karakter. Grolsch "

Lees meer

Bierbrouwer Grolsch halveert haar CO2 emissies

16/01/2020

"Grolsch gebruikt per 1 januari 2020 100% groene elektriciteit van Europese windmolens "

Lees meer

Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik met nieuwe training voor de barvrijwilligers in Nederland

11/12/2019

"Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training volgen. "

Lees meer

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

06/12/2019

"Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2020 geopend. Projecten en initiatieven kunnen worden ingediend."

Lees meer

Geniet & Geef actie met Grolsch levert recordopbrengst van € 127.525 op voor stichting KIKA

26/11/2019

"De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, kent in 2019 een recordopbrengst van maar liefst €127.525."

Lees meer

Grolsch introduceert Herfstbier 0.0% tijdens Military Boekelo-Enschede

08/10/2019

"Grolsch introduceert Grolsch Herfstbier 0.0% als onderdeel van de Grolsch Proeverij met daaraan voorafgaand een exclusieve primeur voor de Military Enschede-Boekelo."

Lees meer

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen ‘Kloeck Volck’ voor Slag om Grolle

26/09/2019

" Nieuw speciaalbier exclusief verkrijgbaar rondom de Slag om Grolle 2019"

Lees meer

Grolsch leidt vakmannen op

25/09/2019

"Vakmanschap is Meesterschap. En dat vakmanschap blijven we graag verder ontwikkelen en doorgeven! De eerste collega’s hebben onze eigen bedrijfsopleiding ‘Vakman Grolsch’ met succes doorlopen. In samenwerking met het ROC van Twente mogen 16 collega’s zich inmiddels Procesoperator A noemen. En de tweede lichting is alweer van start gegaan!"

Lees meer

Geniet & Geef bier 2019 voor KiKa

03/09/2019

"Op 5 september 2019 veilt Hanna Verboom de eerste doos met 12 flessen Geniet & Geef bier voor KiKa. Voor deze zevende editie heeft Grolsch een uniek speciaalbier gebrouwen: Grolsch Honing Weizen. "

Lees meer

Kornuit steunt Trashpackers

20/08/2019

"Kornuit steunt Trashpackers op weg naar 100.000 volle vuilniszakken. Samen op weg naar minder, beter of geen plastic. "

Lees meer

Grolsch Speciaalbier in de prijzen bij de World Beer Awards

09/08/2019

"7 augustus werden de World Beer Awards (WBA) 2019 uitgereikt in Londen. Deze wereldwijde biercompetitie vindt jaarlijks plaats en de uitslag wordt dan ook hoog gewaardeerd. Tijdens de WBA worden bieren beoordeeld door een vakjury. Door blind te proeven geven zij een eerlijk oordeel. Dit jaar is Grolsch maar liefst 7 keer bekroond met een award."

Lees meer

Kornuit kiest voor duurzame POS-materialen

23/07/2019

"Kornuit staat voor duurzaam. Het pilsmerk stapt daarom over op duurzame Point of Sale (POS) materialen voor de presentatie van haar bier op de winkelvloer. "

Lees meer

Grolsch verlengt sponsorschap bij De Graafschap

27/06/2019

"De Graafschap en Koninklijke Grolsch verlengen hun langdurige samenwerking met 2 jaar tot een nieuwe periode van 6 jaar. Afgelopen woensdag werden de handtekeningen gezet onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst."

Lees meer

Grolsch en Military Boekelo-Enschede verlengen contract

20/06/2019

"Koninklijke Grolsch en Military Boekelo-Enschede hebben hun samenwerking met een meerjarige overeenkomst verlengd."

Lees meer

Evenementenhal en Grolsch verlengen samenwerking

18/06/2019

"Evenementenhal (locaties Hardenberg en Gorinchem), onderdeel van Easyfairs Nederland, en Koninklijke Grolsch hebben hun samenwerking met een meerjarige overeenkomst verlengd. "

Lees meer

Grolsch en Kornuit starten met herbruikbare draagtrays op festivals

28/05/2019

"Draagtrays van gerecycled plastic om hoeveelheid afval op festivals verder te reduceren"

Lees meer

Blog Bas Koning ter Heege - Sr. Financieel Specialist

24/05/2019

""De biermarkt is een concurrerende markt, naast een aansprekend product is het juiste service- en kennisniveau volgens mij een vereiste om je te onderscheiden. Hierin probeer ik mijn steentje bij te dragen met mijn financiële basis en flexibele commerciële instelling. Als dit zich vertaalt in een geslaagde deal met tevreden partijen aan beide kanten van de tafel, kan ik op vrijdagmiddag met tevredenheid de week afsluiten in ons eigen café in de brouwerij.""

Lees meer

7 regionale initiatieven gehonoreerd vanuit Grolsch Vakmanschap en Meesterschap Fonds

23/05/2019

"Bierbrouwer Grolsch maakte eerder vanavond de zeven projecten bekend die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds."

Lees meer

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle

23/05/2019

"Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle - Nieuw speciaalbier exclusief verkrijgbaar rondom de Slag om Grolle 2019."

Lees meer

Grolsch ondersteunt Never Give Up On Your Cup campagne

17/05/2019

"Grolsch bundelt de krachten met festivalorganisatoren en andere drankmerken met als doel het succesvol lanceren van de Never Give Up On Your Cup campagne."

Lees meer

Grolsch zet volgende stappen in verdere verduurzaming van verpakkingen

30/04/2019

"Resultaten Grolsch Duurzaam & Verantwoord Ondernemen 2018 online beschikbaar."

Lees meer

Grolsch blijft sponsor van FC Twente

29/04/2019

"Grolsch blijft sponsor van FC Twente en verlengt naamgeving stadion voor 10 jaar. Afgelopen maandag werden de handtekeningen gezet onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Grolsch blijft daarmee tot medio 2030 als sponsor én naamgever van het stadion verbonden aan de club. "

Lees meer

Grolsch brouwt bier voor KiKa

25/04/2019

"Grolsch brouwt de zevende editie voor Geniet & Geef. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse initiatief waarbij horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). "

Lees meer

Kornuit JAJEM: nieuwe biermix van pils en jenever

23/04/2019

"Deze week komt er een volledig nieuwe biermix op de markt: Kornuit JAJEM. Een frisse combi van bier en jenever ."

Lees meer

Grolsch viert karaktervol seizoen met speciaal FC Twente blik

22/04/2019

"Vanaf vandaag kunnen supporters van FC Twente op een bijzondere manier proosten op het kampioenschap van hun club in de Keuken Kampioen Divisie. Bierbrouwer Grolsch komt namelijk met een speciaal FC Twente blik. "

Lees meer

Kornuit x Bakkie Bakkie

10/04/2019

"Kornuit en Bakkie Bakkie introduceren een serie festival-podcasts"

Lees meer

Minder ter land, meer ter zee

04/04/2019

"Bij Grolsch vinden we duurzaamheid erg belangrijk ook als het aankomt op het vervoer van onze producten. "

Lees meer

Blog Kick Ditzel - HR Business Analyst

29/03/2019

""Werken bij Grolsch betekent voor mij een gouden combinatie van ambities kunnen verwezenlijken, doorontwikkelen en genieten!""

Lees meer

Cinetree en Grolsch starten creatieve samenwerking

21/03/2019

"Samen willen Grolsch en Cinetree in 2019 het Nederlandse publiek kennis laten maken met al het moois dat films en documentaires te bieden hebben."

Lees meer

Grolsch en Nederlands Film Festival partners in film

19/03/2019

"Grolsch en het Nederlands Film Festival (NFF) gaan vanaf 2019 een samenwerking aan voor minimaal drie jaar. "

Lees meer

Nieuw: Grolsch Weizen 0.0%

11/03/2019

"Grolsch brengt haar eerste alcoholvrije speciaalbier op de markt"

Lees meer

Blog Tomas Jansen - Pricing & Promotional Analyst

08/03/2019

""Wat ik vooral zo mooi vind aan Revenue Management is dat we de vertaalslag maken tussen marktinzichten en strategie. Zo zijn we nauw betrokken en vaak het startpunt voor de strategische cycli. We zijn dus vooral druk met de toekomstplannen en het anticiperen op veranderingen in de markt, hartstikke interessant!""

Lees meer

Nieuw: Grolsch Blond & Saison

05/03/2019

"Grolsch Blond en Saison enthousiast ontvangen en nu ook landelijk verkrijgbaar. Grolsch neemt wederom twee succesvolle Proeverij bieren op in haar bierportfolio en zijn vanaf deze week landelijk verkrijgbaar. "

Lees meer

Naast Kornuit pils is er nu ook Kornuit 0.0%

26/02/2019

"Grolsch introduceert Kornuit 0.0%, de alcoholvrije variant van het pilsmerk Kornuit. Alleen in blik verkrijgbaar met folie rondom vervaardigd van 100% gerecycled plastic. "

Lees meer

Waterbesparend project met record

07/02/2019

"Een bijzondere filtermethode waarbij keramische membranen worden gebruikt om ons spoelwater te zuiveren en opnieuw te gebruiken levert enorm veel waterbesparing op."

Lees meer

Blog Sjoerd van Willigen - Supply Chain Planner

20/12/2018

""Dat Grolsch bereid is om in mij te investeren geeft me veel vertrouwen. Het is ook zeker geen straf om te mogen werken in zo’n mooie brouwerij, en om in je vrije tijd gewoon van je eigen werk te mogen genieten! Ik voel me toch weer trots als ik waar dan ook een Grolsch biertje zie en denk: Dat bier heb ik ooit ingepland.""

Lees meer

Circulair denken en handelen in de bierindustrie

10/12/2018

"Collega's Koert van 't Hof, Jaap Sühre en Joost Nawijn vertellen Koen Groen van mijnzakengids.nl over het duurzaamheidsbeleid van Grolsch."

Lees meer

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap geopend

06/12/2018

" Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2019 geopend. Projecten en initiatieven kunnen worden ingediend."

Lees meer

Echt.Karakter.

04/12/2018

" Grolsch is 4 december gestart met de nieuwe campagne ECHT.KARAKTER. Grolsch wil zich als werkgever nadrukkelijker neerzetten en zichtbaarder maken."

Lees meer

Grolsch start nieuwe bedrijfsopleiding ‘Vakman Grolsch’

19/11/2018

"Grolsch start met de opleiding 'Vakman Grolsch' om technische kennis en ervaring te waarborgen."

Lees meer

Grolsch 0.0% wint Gouden European Beer Star

15/11/2018

"Grolsch 0.0% is woensdag 14 november beloond met een gouden European Beer Star in de categorie ondergistend, alcoholvrij bier!"

Lees meer

Duurzaam verpakken

08/11/2018

"Wij, als Grolsch, willen dat onze producten veilig, goed en zo duurzaam mogelijk verpakt worden. Kijk naar ons nieuwe Kornuit krat, helemaal van gerecycled consumentenplastic."

Lees meer

Brouwerij artikelen beurs bij Grolsch

08/11/2018

"Zondag 4 november opent Grolsch haar deuren voor de Algemene Brouwerijartikelenbeurs van het Grolsch Verzamelaars Gilde die voor de 25e keer georganiseerd wordt. Dit jaar speciaal bij Grolsch. "

Lees meer

Grolsch kruidige Tripel in bruine beugelfles

13/09/2018

"De bruine beugelfles van Grolsch is terug van weggeweest. Vanaf deze week brengt de bierbrouwer haar Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles op de markt. Na de vele positieve reacties op dit speciaalbier heeft Grolsch besloten de Kruidige Tripel opnieuw te introduceren."

Lees meer

Blog Anke Klumpers - Innovation Manager

12/09/2018

""Als je mij 4 jaar geleden had ik gezegd dat ik Sales zou gaan doen had ik je voor gek verklaard. Way out of my comfort zone maar man, wat heb ik in die 2 jaar veel geleerd!""

Lees meer

Grolsch en FC Twente tonen Karakter

17/08/2018

"Grolsch stond, staat, en zal altijd achter FC Twente blijven staan. Daarom hebben wij voor alle mensen die FC Twente een warm hart toedragen een korte film gemaakt. Met hoogte- en dieptepunten, met échte mensen met écht karakter."

Lees meer

Blog Jasper Rekers – Digital Marketing Acceleration Manager

27/07/2018

""Wanneer een trotse Tukker met een internationale achtergrond op zoek gaat naar een werkgever, dan is er eigenlijk maar één optie: De Koninklijke Grolsch. De weg tot op heden was erg tof om mee te maken. Ik heb volop vertrouwen dat deze weg alleen maar mooier wordt.""

Lees meer

Kornuit start met circulaire drinkbekers op festivals

23/07/2018

"Grolsch en Kornuit willen de hoeveelheid plastic afval op festivals verkleinenBierbrouwer Grolsch gaat voor haar biermerk Kornuit starten met het gebruik van circulaire drinkbekers op festivals. Het gaat om een pilot bij 8 à 10 evenementen dit seizoen."

Lees meer

Koeien houden ook van Grolsch

12/07/2018

"Bij Grolsch staat duurzaamheid voorop. In ons DVO jaarverslag lees je dat Grolsch 99,8% van ons afval hergebruikt. Neem bijvoorbeeld bierbostel: het restproduct van de mout dat overblijft nadat de suikers en de eiwitten eruit zijn gehaald voor ons eigen gerstenat. Wat gebeurt hiermee?"

Lees meer

Dé Achterhoekse Vlag

11/07/2018

"Zwarte Cross, Grolsch en Stichting Pak An hebben Achterhoekse Vlag van ontwerper Paul Heutinck gepresenteerd tijdens de premièredag Zwarte Cross. Deze vlag werd gekozen uit bijna 500 inzendingen bij een ontwerpwedstrijd."

Lees meer

De Feestfabriek en Grolsch proosten op verlenging samenwerking

09/07/2018

"Grolsch blijft de komende vijf jaar verbonden aan de Zwarte Cross en Mañana MañanaBezoekers van de Zwarte Cross en het meest relaxte festival van Nederland Mañana Mañana blijven de komende jaren proosten met Grolsch. Bierbrouwer Grolsch en organisator de Feestfabriek hebben het samenwerkingscontract opnieuw voor vijf jaar verlengd."

Lees meer

Popcultuurpodium Melkweg kiest voor biermerk Kornuit

07/06/2018

"Vanaf deze week kunnen de bezoekers van de Melkweg een Kornuit bestellen als ze aan de bar staan. Stichting Melkweg en Koninklijke Grolsch hebben voor het biermerk Kornuit een meerjarige samenwerking getekend. "

Lees meer

Blog Zorana Vos - Regio Accountmanager Retail

01/06/2018

""Mijn liefde voor bier en interesse voor mooie merken hebben mij hier gebracht. Toen ik voor het eerst op de brouwerij kwam, onder de indruk van het imposante gebouw en de geur van hop die al reikt tot voorbij de parkeerplaats, merkte ik al gelijk dat er een fijne sfeer hing; voor mij nog onbekende mensen zeiden gedag en toonden belangstelling. Ik voelde me welkom en dit gevoel is niet meer weggegaan.""

Lees meer

Drie regionale initiatieven gehonoreerd vanuit Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

31/05/2018

"Bierbrouwer Grolsch maakte eerder vanavond de drie projecten bekend die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. De gehonoreerde projecten vormen een mooie mix van zowel sociale als economische initiatieven uit de regio. En in alle projecten speelt vakmanschap en meesterschap op de eigen wijze een belangrijke rol."

Lees meer

Ontwerpwedstrijd Achterhoekse vlag

14/05/2018

"Grolsch, Zwarte Cross en Stichting Pak An initiëren ontwerpwedstrijd en starten daarmee zoektocht naar Achterhoekse vlag."

Lees meer

Kornuit: Made of Moments

07/05/2018

"Afgelopen week is de nieuwe campagne van Kornuit: Made of Moments gestart. Met een TVC, online film, videoclip en activatie wil het merk een nieuwe generatie bierdrinkers (jongeren tussen 20 en 30 jaar) raken."

Lees meer

Blog Menno Scholten - Business Intelligence Analyst

11/04/2018

"Wat me positief verraste bij Grolsch is dat je geen jarenlange staat van dienst nodig hebt om gehoord te worden. Als je een goed inzicht hebt, dan wordt er geluisterd. Daarnaast wordt er veel belang gehecht aan carrièreplanning en persoonlijke ontwikkeling. Binnenkort start ik met het Young Development Program, een programma dat volledig gericht is op het ontwikkelen van je eigen kwaliteiten en het leren (her)kennen van je zwaktes. Met een groep van acht ambitieuze starters begint ons traject met 3 dagen in de Ardennen!"

Lees meer

Grolsch realiseert in 2017 laagste energie- en waterverbruik ooit

09/04/2018

"Nieuw duurzaamheidsverslag 'Duurzaam met karakter' online beschikbaar"

Lees meer

Grolsch Session IPA groot succes en nu ook landelijk verkrijgbaar

09/04/2018

"Positieve reacties op het nieuwe laag-alcoholische speciaalbier van Grolsch"

Lees meer

Nieuwe Kornuit krat gemaakt van 100% plastic consumentenafval

26/03/2018

"Bierbrouwer Grolsch introduceert een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat lijkt op het eerste oog niet echt bijzonder, maar vanuit duurzaamheid is deze absoluut uniek. Het krat is namelijk volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Grolsch brengt hiermee als eerste ter wereld een krat op de markt vervaardigd van 100% gerecycled consumenten plastic."

Lees meer

Blog Mart Vlutters - Brandmanager Grolsch Speciaalbieren

16/03/2018

""Start small, think big!""

Lees meer

Grolsch lanceert nieuwe campagne 'Proef karakter'

13/03/2018

"Morgenavond beleeft de nieuwe tv-commercial van Grolsch haar primeur. Met korte, snelle scenes laat de bierbrouwer het karakter van het merk zien. Dit gebeurt aan de hand van de beugel in herkenbare en uitgesproken Grolsch momenten. Haar liefde voor muziek, film, festivals en kunst steekt de bierbrouwer daarbij niet onder stoelen of banken. Deze commercial is de aftrap van de nieuwe Grolsch campagne ‘Proef karakter’. In deze campagne staat het eigenzinnige karakter van het merk en Grolsch pilsner centraal."

Lees meer

Alle Grolsch Radlers nu over op 35% minder suiker met behoud van smaak

01/03/2018

"Grolsch breidt Radler-assortiment verder uit: 0.0% Radler Gember Citroen en Radler LimoenMet ingang van dit voorjaar stapt bierbrouwer Grolsch voor al haar Grolsch Radlers over op een lager suikergehalte. De bierbrouwer kiest voor 35% minder suiker en speelt hiermee in op de behoefte van de consument aan producten met minder suikers. Tegelijk met de overstap naar een lager suikergehalte voor haar Radlers introduceert Grolsch ook twee nieuwe varianten: Grolsch 0.0% Radler Gember Citroen en Grolsch Radler Limoen. Deze nieuwe Limoen variant volgt op het succes van de 0.0% Radler Limoen, die Grolsch vorig jaar heeft geïntroduceerd."

Lees meer

Blog Jaap Hulshof - Grolsch omarmt de regio

19/02/2018

"Grolsch heeft haar roots in Oost Nederland en is daar trots op! En dat de regio voor ons ook ontzettend belangrijk is, zal vast iedereen beamen. Maar we omarmen deze regio ook echt en stimuleren daarbij de sociale én economische groei. We willen graag dat het goed gaat hier in onze mooie regio. "

Lees meer

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds weer geopend

19/01/2018

"Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds weer geopend- Fonds ter bevordering van sociale en economische groei in Twente en de Achterhoek -   Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2018 opengesteld. Initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio Twente en de Achterhoek kunnen zich tot en met 31 maart 2018 aanmelden. Ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, karakter en meesterschap zijn de 5 criteria waarop de initiatieven worden beoordeeld."

Lees meer

Blog Ype Jelle Boersma - Horeca Accountmanager Haarlem - Leiden

29/12/2017

"Als ik ’s ochtends in de auto stap en weet dat ik afspraken heb met meerdere ondernemers die nog niet mijn bieren schenken, dan voel ik de energie in mij borrelen en heb ik maar 1 doel: zorgen dat Grolsch ook hún brouwerij wordt! Stapje bij beetje wordt Grolsch zo de meest geliefde brouwerij van Nederland. Proost!"

Lees meer

Een mooi persoonlijk interview van onze Managing Director Andrei Haret!

22/12/2017

"Andrei Haret: van Roemeense revolutie naar Grolsch Bierbrouwerij ENSCHEDE - Het is een iconisch beeld uit de wereldgeschiedenis. De Roemeense dictator Nicolae Ceausescu werd op 21 december 1989 uitgejouwd door een enorme mensenmassa, op het plein voor zijn paleis in Boekarest. Grolsch-directeur Andrei Haret (47) was destijds dienstplichtig militair in Roemenië. De val van Ceausecu veranderde zijn leven. “Op Oudejaarsavond hoorden we in de kazerne voor het eerst de Lambada. Zulke muziek hadden we echt nog nooit gehoord."Achtentwintig jaar na die historische dag is Andrei Haret directeur van de Koninklijke Grolsch, een Twentse brouwerij binnen de Japanse multinational Asahi. Van zo’n internationale carrière mocht hij in zijn tienerjaren niet eens dromen."

Lees meer

Blog Juan Pérez Nijhuis - Brand Activation Manager Retail

01/12/2017

"Van idee tot display, op een creatieve wijze de harten stelen van de consument. In een dynamische omgeving waar, zowel letterlijk als figuurlijk, duizenden verschillende boodschappen op je af komen. Deze uitdaging maakt dat mijn werk nooit saai is! "

Lees meer

Blog Peter van Voskuilen – Revenue Manager

03/11/2017

"Naast mijn functie heb ik dit jaar ook het Young Development Programme afgerond, een erg nuttig en vooral superleuk programma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waar ik samen met 11 collega’s aan deel heb genomen! Als je ooit overweegt een startersfunctie bij Grolsch te doen, is de kans groot dat je hieraan zult deelnemen!"

Lees meer

Grolsch Proeverij

17/10/2017

"De Grolsch Proeverij is een concept waarbij Grolsch van september tot en met december 2017 vier nieuwe bieren in een kleine oplage en bij 29 geselecteerde zaken exclusief presenteert. "

Lees meer

Nieuw speciaalbier Grolsch Musketier exclusief verkrijgbaar bij Slag om Grolle 2017

16/10/2017

"Lezers Twentsche Courtant Tubantia bedenken biernaam voor Slag om Grolle"

Lees meer

Blog Christian Camps - Brand Manager Kornuit & Peroni

28/09/2017

"Het gevoel dat ik krijg wanneer ik mijn plannen goed heb uitgevoerd, en wanneer ik bijvoorbeeld onze nieuwe verpakking voor het eerst in de supermarkt zie staan of voor het eerst kan genieten van een eigen festival activatie, dat is voor mij als Brand Manager het mooiste dat er is."

Lees meer

DUURZAAMHEIDSBLOG - Verantwoord Samenwerken

26/09/2017

"Als bierbrouwer nemen we onze verantwoordelijkheid en vinden we het belangrijk dat consumenten - vooral jongeren, zwangeren en verkeersdeelnemers – verstandig omgaan met alcohol. "

Lees meer

Grolsch Weizen-IPA groot succes en nu ook verkrijgbaar in retail

11/09/2017

"De combinatie van twee populaire bierstijlen is door consumenten enthousiast ontvangen"

Lees meer

Grolsch en Dekmantel presenteren Selectors video 2017: Young Marco

07/09/2017

"Vervolg op de documentaire serie over de passie voor en vakmanschap in muziek."

Lees meer

Unieke bierwereld met ijskelder geopend bij Jumbo Leussink Haaksbergen

29/08/2017

"Jumbo Leussink brengt food en horeca bij elkaar en b(r)ouwt samen met Grolsch en Vlastuin Instore promotie & activatie een compleet en onderscheidend bierbelevingsconcept."

Lees meer

Ard Bossema nieuwe Marketing & Strategie directeur Koninklijke Grolsch

20/06/2017

"Ik kijk ernaar uit om samen met het team onze fantastische merken een nieuwe creatieve impuls te geven"

Lees meer

Mooie mix van sociale en economische initiatieven tijdens Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds avond

22/05/2017

"Met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds wil Grolsch een bijdrage leveren aan de sociaal en economische groei in de regio. "

Lees meer

Grolsch blijft duurzaam verduurzamen voor een inclusieve en circulaire wereld

16/05/2017

"Nieuw duurzaamheidsverslag ‘Duurzaam Verduurzamen’ online beschikbaar "

Lees meer

Grolsch Proefbrouwerij en Weizen-IPA

12/05/2017

"Grolsch introduceert Weizen-IPA ter ere van openstelling Proefbrouwerij"

Lees meer

Grolsch introduceert Grolsch 0.0% en twee nieuwe 0.0% Radlers

06/03/2017

"Het aanbod alcoholvrij Grolsch bier breidt zich aankomende week verder uit."

Lees meer

Grolsch/De Klok Dranken en de Graafschap tekenen nieuwe partnership overeenkomst

06/03/2017

"Betaald voetbalorganisatie De Graafschap en Koninklijke Grolsch/De klok Dranken hebben maandagavond 6 februari jl, voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur, hun samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd."

Lees meer

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

13/02/2017

"Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2017 opengesteld. Initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio Twente en de Achterhoek kunnen zich tot en met 31 maart 2017 aanmelden. "

Lees meer

Grolsch geeft winterseizoen een eigen bier

01/12/2016

"De harten van bokbierliefhebbers gaan aankomende week ongetwijfeld sneller kloppen. Grolsch brengt namelijk een nieuw bokbier op de markt: Grolsch Winterbok, met de zachtzoete kruidige smaak van honing en speculaas."

Lees meer

Grolsch gaat voor ‘circulair’ en hergebruikt 99,8% van haar afval

23/11/2016

"Grolsch verkoopt de bierbostel die overblijft na het brouwen als veevoer aan boeren. De gist wordt hergebruikt in de farmaceutische sector en de etiketten in de baksteenindustrie. Grolsch hergebruikt maar liefst 99,8% van haar afval in de keten!"

Lees meer

Stichting Pak An trapt af met de eerste drie honoreringen!

23/11/2016

"De Zwarte Cross en Grolsch zijn samen Stichting Pak An begonnen om goede ideeën voor de Achterhoek te ondersteunen van alle jongeren tussen de 18 en 80 jaar met advies, coaching, promotie en geld."

Lees meer

Proef nu herfst in de Grolsch Brouwerij

23/11/2016

"Grolsch Herfstbok is al sinds circa 1920 te verkrijgen in Nederland. Maar hoe wordt het gebrouwen en bij welke gerechten drink je Grolsch Herfstbok nou eigenlijk? Beleef het tijdens de Grolsch Herfstbok Tour! "

Lees meer

Grolsch introduceert exclusief voor horeca Grolsch ZomerWeizen

29/04/2016

"Bierbrouwer Grolsch bouwt voort op het succes van Weizen en brengt exclusief voor horeca een Grolsch ZomerWeizen op de markt. Deze nieuwe variant Weizen is vanaf de eerste week van mei tot en met het einde van de zomer in een geselecteerd aantal Grolsch horecagelegenheden en op verschillende evenementen door het hele land verkrijgbaar."

Lees meer

Grolsch Brouwerijdagen 26 en 27 mei 2016

25/04/2016

"Twee dagen zijn de deuren van de Grolsche Bierbrouwerij open voor publiek. Geïnteresseerden krijgen de kans om alles te ontdekken over Grolsch. Zo kan men kennismaken met de nieuwe verpakkingsdesigns van Grolsch en tijdens de uitgebreide rondleiding alles te weten komen over de karakteristieke pilssmaak, de unieke beugelfles en het brouwen, bottelen en distribueren van bier."

Lees meer

Grolsch vernieuwt verpakkingen voor pils en speciaalbieren

02/04/2016

"Bierbrouwer Grolsch vernieuwt haar pils- en speciaalbierverpakkingen voor de Nederlandse markt. 'Vakmanschap is Meesterschap' is het uitgangspunt geweest voor het nieuwe ontwerp."

Lees meer