Laatste Nieuws

16 February 2021

Grolsch blijft investeren in maatschappelijke initiatieven

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend 
 
Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds ook dit jaar geopend. Het fonds is bedoeld voor initiatieven in de regio’s Twente en de Achterhoek die bijdragen aan de sociale en economische groei van de regio. Juist in deze tijden vindt Grolsch het belangrijk om dit soort initiatieven een steuntje in de rug te geven. Inschrijven is mogelijk tot 30 april 2021, via de website van Koninklijke Grolsch.
 
Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds is in 2015 opgericht met als doel om de sociale en economische groei in de thuisregio te bevorderen. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Corporate Events bij Koninklijke Grolsch: “De COVID-19 pandemie heeft een grote impact op de maatschappij. Uitgerekend nu is het belangrijk om elkaar te ondersteunen. Met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds kunnen we hier een bijdrage aan leveren. In de voorgaande jaren hebben we prachtige projecten voorbij zien komen, dus we zijn erg benieuwd welke initiatieven zich dit jaar zullen aanmelden.”

Duurzaam karakter
Vakmanschap gaat hand in hand met duurzaamheid bij Grolsch. De ‘zero waste’ brouwerij wil naar een schonere, circulaire wereld toewerken, en wil dan ook anderen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Projecten die zich aanmelden moeten daarom een duurzaam karakter hebben. Andere criteria waarop beoordeeld wordt zijn ondernemerschap, innovatie en karakter. Initiatieven uit Twente en de Achterhoek die hieraan voldoen zijn welkom om zich aan te melden. Meer informatie over het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds kan worden gevonden op www.koninklijkegrolsch.nl
 
Projecten uit 2020
Vorig jaar heeft Grolsch vanuit het Vakmanschap is Meesterschap Fonds een cheque uitgereikt aan drie originele initiatieven:
  • Het Interactief Bijenmuseum met Bijentuin. Naast het stimuleren en onderhouden van de bijenpopulatie in de regio, houdt dit initiatief zich bezig met het scholen van nieuwe imkers, het aanbieden van gastlessen aan zowel scholieren als burgers en de verkoop van biologische bijenproducten.
  • GroenWater. Dit is de ontwikkelaar van het GreenSoursesysteem. Met een waterzuiverend grasveld en een awareness & opleidingsprogramma werkt GroenWater aan de toegankelijkheid van veilig water, gezondheid, vitaliteit en sociaal welzijn. B&B Erve Groot Wegereef. Deze bed & breakfast is een combinatie van sociaal ondernemerschap en toerisme dat gevestigd is in de Weldam boerderij. De B&B biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen binnen arbeidsmatige dagbesteding tot een volledige baan.  
 
Duurzaamheidsbeleid
Sinds 2020 is Koninklijke Grolsch een ‘zero waste’ brouwerij en wordt 100% van het afval hergebruikt. Binnen de kaders van het duurzaamheidsbeleid DUURZAAM.KARAKTER. focust de brouwerij zich op zes speerpunten:
1. Het reduceren van CO2 en energieverbruik;
2. Het maximaliseren van circulaire verpakkingen;
3. Het optimaliseren van transport;
4. Het veiligstellen en reduceren van watergebruik;
5. Het stimuleren van inclusiviteit en welzijn;
6. Het bevorderen van verantwoordelijk alcoholgebruik.
Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en de resultaten zijn te vinden op de website. 
 

 

Terug