Laatste Nieuws

4 April 2019

Minder ter land, meer ter zee

Bij Grolsch brouwen we bier op een duurzame manier, we houden ons water en stroom verbruik laag en we hergebruiken zoveel mogelijk. Ook bij het verpakken staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zo doen onze verpakkingsspecialisten hun uiterste best verpakkingen milieuvriendelijker te maken, bijvoorbeeld door met minder grondstoffen een kwalitatief goed alternatief te maken. Het streven naar duurzaamheid stopt niet wanneer onze bieren verpakt zijn, we willen ze ook op een gedegen manier bij de klant leveren.
 
De binnenvaart
Een duurzaam alternatief voor export van onze containers is het vervoer via de binnenvaart. Op 8 km van de brouwerij ligt de Combi Terminal Twente (CTT) in Hengelo. Het startpunt van de reis die onze bieren gaan maken naar bestemmingen wereldwijd. Een groot voordeel is de CO2 besparing die we realiseren doordat we onze containers van de weg halen. Om je een idee te geven van de besparing van binnenvaart tegenover wegtransport; bij een 40/45ft container is dat al 71,2% CO2. Door al die containers van de weg te halen, dragen we op deze manier ook nog bij aan het verminderen van de files in Nederland.
 
 
Samenwerken 
Als afdeling Shipping & Forwarding, zijn we iedere dag bezig om de logistiek omtrent onze export zendingen te optimaliseren. We proberen continue het optimum te realiseren tussen klant – Grolsch – vervoerder. Door klant en vervoerder continue te informeren over de mogelijkheden voor het voortransport naar de zeehavens. Waarbij we benadrukken dat zee transport 8 km van de brouwerij begint. Dit resulteert in Co2 besparing, kostenbesparing, flexibiliteit en verminderen van files. 
 
 
Trots
Als Grolsch en regio Twente moeten we ons voorbereiden op de toekomst. Bijdragen aan doelstellingen op klimaat gebied, maar ook inspelen op een veranderend arbeidslandschap (tekort aan chauffeurs). Door slim (her) gebruik te maken van containers die bij andere verladers in de regio leegkomen, verminderen we veel lege km’s en besparen we op kosten en CO2 uitstoot.
Op deze manier zijn we ook voorbereid en verzekerd om onze bieren te kunnen blijven exporten in een “groene” toekomst !
 
 
Alwin Kulsdom
Teamleader Shipping & Forwarding
 
Terug