Laatste Nieuws

7 September 2017

Grolsch en Dekmantel presenteren Selectors video 2017: Young Marco

Grolsch en Dekmantel vieren hun samenwerking door de eerste aflevering van de Selectors documentaire serie 2017 te presenteren. De video maakt onderdeel uit van de Selectors documentaire serie waarin het vakmanschap van artiesten wordt belicht die hebben opgetreden op de Grolsch Selectors Stage tijdens Dekmantel Festival. In deze documentaire staat de Amsterdamse DJ Young Marco centraal, een van de headliners op de Grolsch Selector Stage. In de video praat Young Marco over zijn ontembare passie voor muziek, het produceren van hit tracks, het starten van een record label en het spelen in een band. Naast Marco, zijn ook Optimo, Gilb’R, Piet Parra, Tako, Woody, en zijn manager Christiaan MacDonald te zien in de video.

De creatieve wereld van Young Marco
Na zijn overtuigende tweede Selectors release bij Dekmantel records was het logisch om in de creatieve wereld van Young Marco te duiken. “Ik voel me op een bepaalde manier  zoals Forrest Gump. Een beetje kunst, een beetje graphic design, een beetje skateboarden, al deze hoofdstukken in mijn leven vormen samen de basis voor mijn muziek”, zegt de artiest die de afgelopen drie jaar vrijwel op elke Dekmantel feest heeft gedraaid. In de documentaire vertelt Marco hoe hij zijn avontuur is gestart en probeert hij zijn passie uit te leggen. “Ik ben altijd erg gedreven geweest om dingen op mijn manier te doen. Het is belangrijk om zelf je grootste criticaster te zijn. Dan geeft het niet wat andere mensen van je denken, maar wat jij denkt van je eigen werk. Als je genoeg geeft om je eigen werk en je bent zelf het meest kritisch, dan heb je de capaciteiten om het best mogelijke werk te maken.” 

Bekijk de video op: https://www.youtube.com/watch?v=Hnln4t9i4xk

Gedeelde liefde voor vakmanschap
Ieder land en iedere stad heeft zijn eigen muzikale helden. Mannen of vrouwen die leven voor muziek en bijna al hun tijd besteden achter een draaitafel of in een record store, voortdurend op zoek naar die ene plaat die nog ontbreekt in hun collectie. Zij stoppen al hun tijd en energie in hun vak van DJ en het delen van de muziek die ze hebben gevonden. Deze exceptionele en gepassioneerde DJ’s zijn een voorbeeld voor velen. Zij gaan links, waar anderen rechts gaan.  Grolsch en Dekmantel zijn vanuit hun liefde voor vakmanschap geïnspireerd om hun verhalen te vertellen in de Selectors documentaire serie.  Na deze mini-documentaire over Young Marco volgt er in september nog tweede mini-documentaire, met een andere meester in de hoofdrol.

Terug