Laatste Nieuws

6 December 2019

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2020 weer geopend. Initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio’s Twente en de Achterhoek kunnen zich tot en met 31 maart 2020 aanmelden. De initiatieven worden beoordeeld op ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, karakter, vakmanschap en meesterschap.

 

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Dat Vakmanschap Meesterschap is, weten ze bij Grolsch natuurlijk al jaren. Ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan besloot Grolsch deze wijsheid met de regio te delen en vakmanschap actief te promoten. Zo ontstond in 2015 het ‘Vakmanschap is Meesterschap Fonds’ met als doel sociaal en economische groei in de thuisregio’s te bevorderen. Grolsch hecht groot belang aan enerzijds karakter, meesterschap en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Events van Grolsch: “Duurzaam en verantwoord ondernemen gaat over meer dan alleen het milieu, het gaat ook over mens en maatschappij. We willen graag een positieve bijdrage leveren aan de wereld om ons heen. Het is dan ook bijzonder om te zien hoe elk gehonoreerd initiatief/project van het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds op zijn eigen manier een bijdrage levert aan de sociale en economische groei van de regio Twente en de Achterhoek.”

 

Gehonoreerde projecten

Het zal in 2020 de zesde keer zijn dat Grolsch lokale projecten door middel van het fonds gaat ondersteunen. Vorig jaar heeft Grolsch via het fonds cheques mogen uitreiken aan zeven gehonoreerde projecten/initiatieven. Hieronder valt onder andere het project ‘’UAS challenge’’, opgezet door studenten van University of Twente die onderzoeken hoe een drone centraal kan staan bij het helpen van mensen in nood na een natuurramp. Hiermee willen zij zowel de University of Twente als regio Twente nationaal en internationaal op de kaart zetten binnen de drone-community. Een ander project dat in 2019 een bedrag in ontvangst mocht nemen was ‘’De ATV Bakkerij’’. Dit initiatief geeft (verstandelijk beperkte) cliënten van De Twentse Zorgcentra de kans een winkel te runnen door het bakken en verkopen van broodjes. De betrokkenheid van en ondersteuning voor de lokale samenleving die bij dit initiatief naar voren komt, sluit dan ook mooi aan met de initiële gedachten waarmee het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds in 2015 is opgericht.

 

Meer informatie over het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds, de criteria, de beoordelingsprocedure, voorgaande projecten en de inschrijving is te raadplegen via www.koninklijkegrolsch.nl. Projecten kunnen tot en met 31 maart 2020 worden ingediend. De gehonoreerde projecten worden tijdens de Grolsch Vakmanschap is Meesterschap avond in mei 2020 bekendgemaakt.

 

Duurzaam.Karakter.

Het duurzaamheidsbeleid van Koninklijke Grolsch DUURZAAM.KARAKTER. focust zich op zes prioriteiten:

  1.  Reduceren van CO2 en energieverbruik;

  2.  Maximaliseren van circulaire verpakkingen;

  3.  Hergebruiken van brouwerij afval;

  4.  Watergebruik reduceren en veiligstellen;

  5.  Stimuleren van sociale en economische groei;

  6.  Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik.

Met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds wil Grolsch de sociale en economische groei in de regio Twente en de Achterhoek stimuleren. Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en de resultaten zijn te vinden op: https://www.koninklijkegrolsch.nl/Sustainability

Terug