Laatste Nieuws

3 September 2019

Geniet & Geef bier 2019 voor KiKa

Hanna Verboom veilt Geniet & Geef bier 2019 voor KiKa

 

Op 5 september 2019 veilt Hanna Verboom de eerste doos met 12 flessen Geniet & Geef bier voor KiKa. Deze veiling volgt aansluitend op de landelijke lancering van dit jaarlijkse initiatief, die dit jaar plaatsvindt in Café de Jaren te Amsterdam. Om 18:00 uur wordt daar het eerste vat aangeslagen. Voor deze zevende editie heeft Grolsch een uniek speciaalbier gebrouwen: Grolsch Honing Weizen. De volledige opbrengst hiervan gaat naar KiKa, stichting Kinderen Kankervrij.

 

Hanna Verboom

Het is dit jaar voor het eerst dat Hanna Verboom het Geniet & Geef bier veilt. Zij zet zich graag in voor Stichting Geniet & Geef: ‘Kika doet ongelofelijk belangrijk werk dus wanneer bedrijven en ondernemers samen gaan werken om hen te steunen, kan ik dat alleen maar toejuichen. Afgelopen jaar heb ik met Cinetree nauw samengewerkt met het team van Grolsch om jonge makers een podium te geven. Toen zij mij vroegen mee te helpen met de actie Geef & Geniet voor Kika, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik vind het een prachtig, belangrijk initiatief en ik hoop dat er heel veel geld wordt ingezameld om zo meer onderzoek te doen naar kinderkanker.’

 

Lancering

Grolsch kijkt uit naar de lancering van het Geniet & Geef bier: ‘We zijn ervan overtuigd dat we met onze Grolsch Honing Weizen een speciaalbier hebben gebrouwen waar veel mensen van gaan genieten en daarmee geven aan het goede doel’ zegt Ard Bossema, marketing directeur bij de Grolsche Bierbrouwerij. ‘Binnen de brouwerij is de beleving en de betrokkenheid bij dit initiatief uitermate groot. ‘Alles voor het goede doel!’ is het motto.’ Ook Gaius Voûte, voorzitter en initiator van Stichting Geniet & Geef, kijkt uit naar weer een succesvolle actie: ‘Het is geweldig dat Hanna Verboom zich inzet voor dit mooie initiatief. Daar zijn wij bijzonder trots op en leidt vast tot een geweldige opbrengst voor de eerste doos!’

 

Grolsch Honing Weizen

Grolsch Honing Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen met 60% tarwemout. Puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal geselecteerde tarwemout zorgen voor de volfrisse Weizensmaak. De bloemige geur, door de toevoeging van honing, geeft een bijzonder samenspel met het aroma van sinaasappel en rozemarijn. De zacht zoete afdronk maakt dit verfrissende speciaalbier met een alcoholpercentage van 5,5% helemaal af.

 

Genezingspercentage

Het aantal hectoliters (100L) dat afgevuld wordt, staat gelijk aan het percentage kinderen dat geneest van kanker in dat jaar. Dit jaar ligt het genezingspercentage op 78%.  Er wordt dus 78 hectoliter afgevuld op fust voor de horeca en 78 hectoliter wordt afgevuld op fles voor retail.

 

Geniet & Geef

Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie geïnitieerd door speciaalbierhandel Bier&cO waarbij een wisselende brouwer, horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim €500.000 opgebracht. De Grolsch Honing Weizen is vanaf 5 september om 18.00 uur op tap verkrijgbaar in ruim 180 deelnemende horecagelegenheden. Ook is het Geniet & Geef bier na de lancering verkrijgbaar in de iconische Grolsch beugelfles van 45cl, die exclusief verkocht zal worden door Albert Heijn en Mitra.

 

Alle verkooppunten zijn terug te vinden in de Geniet & Geef app. Deze is te downloaden in de App Store en Google Playstore via:

iOs: https://apple.co/30qr0g7

of Android: https://bit.ly/2KZEl8Q

 

Terug