Laatste Nieuws

Stichting Pak An trapt af met de eerste drie honoreringen!

Plannen met grote trots gepresenteerd
De Zwarte Cross en Grolsch zijn samen Stichting Pak An begonnen om goede ideeën voor de Achterhoek te ondersteunen van alle jongeren tussen de 18 en 80 jaar met advies, coaching, promotie en geld. De voorwaarden van de kredieten bevatten geen kleine lettertjes, er wordt geen rente geheven en aandragers van goede ideeën mogen zelf weten wanneer en of ze de lening terugbetalen. De verantwoording hiervoor wordt gelegd bij de ontvangers.

 

Afgelopen dinsdag werden de drie ingezonden ideeën gepresenteerd tijdens de Zwarte Cross Persdag. Zowel de landelijke en regionale media waren ruim vertegenwoordigd en getuige van de uitreiking van de Pak An-cheques door Stichting Pak An directeur Johan Godschalk. Deze had zich speciaal voor de gelegenheid in een maatpak gestoken, ondanks de hoge temperatuur. Nu dat lange haar er nog af en dan kan hij het pak in het vervolg in de kast hangen. Veel koeler en ook netjes! De volgende plannen zijn met grote trots gepresenteerd:

 • Dorpsontbijt, Etten
  Dorpsontbijt voor inwoners, oud-inwoners en nieuwkomers zoals bijvoorbeeld ook Syrische vluchtelingen. Prachtig format voor andere Achterhoekse dorpen en zeer interessant om leefbaarheid te vergroten.
  Bijdragen: coaching, netwerk, promotie en 500 euro.
 • Distilleerderij, Zelhem
  Distilleerderij gaat de eerste Achterhoekse whisky maken met grondstoffen uit eigen regio. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt of eenzame ouderen worden ook betrokken bij het idee.
  Bijdragen: coaching, netwerk, promotie en budget nader te bepalen.
 • Koo Lego, Eibergen
  Koo Lego is een duurzaam en innovatief plan waarbij het mestoverschot bij boerenbedrijven dient als basis voor bouwmaterialen à la de baksteen om bijvoorbeeld woningen te realiseren.
  Bijdragen: coaching, netwerk, promotie en 10.000 euro.

 

Kijk op www.anpakken.nl als je ook een goed idee hebt of wilt bijdragen aan de stichting. Volgende maand maken we bekend welke van de 31 eerste ingediende plannen nog meer gehonoreerd worden. De kop is er af, pak an!

Terug