Laatste Nieuws

11 September 2017

Grolsch Weizen-IPA groot succes en nu ook verkrijgbaar in retail

Bierbrouwer Grolsch bracht in mei van dit jaar een nieuw bier op de markt: Grolsch Weizen-IPA. Deze Weizen-IPA was tot nu toe alleen op tap verkrijgbaar in geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Vier maanden na introductie blijkt deze unieke combinatie van twee populaire bierstijlen een waar schot in de roos. De reacties op het bier zijn enthousiast. Grolsch heeft daarom besloten de Weizen-IPA eveneens in fles te introduceren. Vanaf medio september is het bier dan ook in retail te verkrijgen.

Verkrijgbaarheid
Grolsch Weizen-IPA is vanaf 18 september aanstaande in een 3-pack fles 3x 30cl verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en slijterijen door het hele land. Uiteraard kunnen consumenten genieten van dit bier in de verschillende Grolsch horecagelegenheden.

Geïnspireerd op de bekroonde Weizen
Meesterbrouwer Marc Janssen: “Het is fantastisch om te zien dat de Weizen-IPA zo’n overweldigend succes is. Dat heb ik bij de ontwikkeling van dit bier niet durven dromen! We komen nu met Weizen-IPA in fles voor retail om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen.”

Grolsch Weizen-IPA is geïntroduceerd als ode aan de Proefbrouwerij, daar waar Marc het meesterschap van vader op zoon overgedragen heeft gekregen. Marc heeft zich voor de Weizen-IPA laten inspireren door het eerste bier dat werd gebrouwen in de Proefbrouwerij, de bekroonde Grolsch Weizen. Als groot liefhebber van IPA wilde hij graag de Grolsch Weizen een moderne twist geven en de twee populaire bierstijlen combineren.

Volfris en aangenaam bitter
Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier, met de verrassende combinatie van de volfrisse Weizen en de aangename bitterheid van een IPA (6% alcohol). Deze Weizen-IPA is gebrouwen met verschillende hopsoorten. Zo zorgt de Citra hop voor de fruitige aroma's en de Magnum hop voor de verfijnde licht bittere nasmaak. Bij het proeven zijn de tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit duidelijk aanwezig. De royale hoeveelheid tarwe- en gerstemout geven dit bier een evenwichtige volle smaak. Tegelijkertijd blijven de karakteristieke Weizen geuren als kruidnagel en fruit herkenbaar.

Start bokbierseizoen
Naast Grolsch Weizen-IPA heeft het najaar nog meer moois te bieden. Het begin van de herfst is natuurlijk ook het begin van het bokbierseizoen. De bokbieren Grolsch Rijke Herfstbok en Grolsch Gerijpte Herfstbok zijn vanaf 18 september aanstaande dan ook weer volop verkrijgbaar in supermarkten, slijterijen en Grolsch horecagelegenheden. De Grolsch Gerijpte Herfstbok, die wederom ruim negen maanden extra heeft gerijpt in de oude munitiebunker bij vliegveld Twenthe, is dit jaar ook in 1,5 liter beugelfles verkrijgbaar. Dus wat het weer dit najaar ook is, het is weer om te genieten!
 

Terug