Laatste Nieuws

2 November 2023

De Twentse Golf is van start: tijd voor een andere kijk op water!

In Twente is er nèt genoeg water, we balanceren op het randje. Onze zandbodem houdt het water niet goed vast en gebruikers vragen veel. Wachten we tot de laatste druppel? Absoluut niet. De Twentse Golf is een community van innovatieve denkers en doeners, die zich hard maakt voor de toekomst van het Twentse water. Zo kijken we naar mogelijkheden om restwater te hergebruiken, willen we vraag en aanbod zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen en met gebruikers aan de slag om kennis omtrent besparingen te delen. 
 
Gisteren was de community bijeen op onze brouwerij in Enschede. Als watergebruiker een inspirerend voorbeeld op het gebied van waterbesparing en monitoring. We maakten kennis met Twentse icoonprojecten als de BlueElephant en vooral ook met elkaar. Elke partij, van universiteit tot start-up en waterschap, heeft zo zijn eigen kennis in te brengen. We leren van elkaars expertise en zetten die om in actie. De lopende initiatieven en uitgewisselde ideeën zijn voor De Twentse Golf een stevige impuls om de komende jaren nog meer innovatieve oplossingen voor de waterschaarste in Twente in de praktijk te brengen. 
 
Klinkt dit als een community waar jij onderdeel van uit zou moeten maken? Volg dan vooral de Linkedin pagina en website van De Twentse Golf en laat je contact gegevens achter. 
 
 
Terug