Laatste Nieuws

31 May 2018

Drie regionale initiatieven gehonoreerd vanuit Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Bierbrouwer Grolsch maakte eerder vanavond de drie projecten bekend die dit jaar een bijdrage ontvangen vanuit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. De gehonoreerde projecten vormen een mooie mix van zowel sociale als economische initiatieven uit de regio. En in alle projecten speelt vakmanschap en meesterschap op de eigen wijze een belangrijke rol.

Volgens Patrick Welman – wethouder Economische Zaken Gemeente Enschede- is het goed voor de ontwikkeling en positionering van de regio dat dit soort initiatieven worden gehouden. Patrick Welman: "Het gaat goed met Enschede en Twente/Achterhoek. Vakmanschap en meesterschap zijn twee begrippen die een belangrijke schakel vormen aan dit succes in de regio. Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds helpt projecten en initiatieven om net dat duwtje in de goede richting te geven. Het is mooi dat dit fonds destijds door Grolsch in het leven is geroepen. Ik ben blij dat we de afgelopen jaren in staat zijn geweest om ook via het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds nieuwe projecten in deze regio een plekje te geven in de samenleving."

Alle ingediende initiatieven zijn door een professionele jury beoordeeld op vijf criteria: vakmanschap/meesterschap, ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid en karakter. De jury bestond uit Patrick Welman - Wethouder Economische Zaken Gemeente Enschede, Koert van 't Hof – CA directeur Grolsch, Susan Ladrak – manager Engineering Grolsch - Irma Bakker - voorzitter Ondernemingsraad Grolsch en Jaap Hulshof - Manager Corporate Sponsoring & Events Grolsch.

De volgende drie projecten voldeden volgens de jury het beste aan de criteria en ontvangen een bijdrage van € 5.000,- uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds:

• Around the Corner

Around the Corner verbindt en maakt aandacht en ambacht zichtbaar door pure producten te ontwerpen voor het interieur en deze samen met ambachtsmensen uit de Achterhoek en Twente vorm te geven. Via maatschappelijke instellingen uit de regio betrekken ze 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'. Met hun producten proberen zij zoveel mogelijk natuurlijke materialen toe te passen of te kiezen voor hergebruik. (www.aroundthecorner.nu)


• De Zomerondernemer Twente 

De zomerondernemer helpt jongeren tussen de 15-22 jaar om een onderneming op te starten in een zomervakantie. De jongeren leren op een praktijkgerichte manier wat ondernemen precies is en werken in detail aan hun eigen plan. De jongeren ontvangen een startkapitaal waarmee ze hun bedrijf een duwtje in de rug kunnen geven. (www.zomerondernemer.nl/twente)


• Resto van Harte 

Resto Van Harte gebruikt al 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk. Resto Van Harte heeft haar kennis en ervaring omgezet in cursus materiaal en de Van Harte Academie opgericht. Via deze training en begeleiding in de praktijk die zij 'Buurtmobilisatie' noemen mobiliseren en trainen zij wijkbewoners om op termijn zelfstandig het project te kunnen uitvoeren. (www.restovanharte.nl) 

 

Criteria: van innovatief tot duurzaam 
In principe kan iedereen een initiatief aanmelden bij het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds. Het moet daarbij gaan om een project en/of initiatief dat plaatsvindt in de regio waarbij vakmanschap centraal staat. Alle initiatieven worden vervolgens door een professionele jury beoordeeld. Op www.koninklijkegrolsch.nl wordt het beoordelingsproces uitgelegd en kunnen initiatieven worden ingediend.

Bijdragen aan sociaal en economische groei in de regio 
Met het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds wil Grolsch een bijdrage leveren aan de sociaal en economische groei in de regio. Dat is één van de doelstellingen die we nastreven in het kader van Duurzaam & Verantwoord Ondernemen. Samenwerken om een bijdrage te leveren aan een betere, inclusieve en circulaire wereld. Grolsch focust zich met haar duurzaamheidsbeleid op de vier speerpunten; verantwoord alcoholgebruik bevorderen, sociale en economische groei stimuleren, waterverbruik reduceren en CO2 en afval verminderen.

 
 
Terug