Hier vind je informatie over onze proefbrouwerij, het boeken van een brouwerij tour, de Grolsch shop en natuurlijk over ons brouwproces.

Grolsch Proefbrouwerij

 

Grolsch staat al vele jaren bekend om het brouwen van speciale bieren. Deze bieren worden ontwikkeld in de Grolsch Proefbrouwerij. Hier experimenteren en innoveren de Grolsch Meesterbrouwers op basis van vakmanschap.

Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch: "In deze Proefbrouwerij werkte ik jarenlang samen met mijn vader Hennie. Ik kreeg hier letterlijk het meesterschap overgedragen van vader op zoon. Zo brouwden we samen de Grolsch Weizen, die kort na de opening vna de Proefbrouwerij werd verkozen tot beste in zijn soort met een World Beer Award. Een fantastische bekroning op ons werk! Maar ook onze andere bieren, van Radlers tot speciaalbieren, hebben hun oorsprong in de Proefbrouwerij. Op deze manier kunnen we op kleine schaal een perfect bier ontwikkelen, brouwen en afvullen."

 

 

 

Brouwerij Tour

 

De karakteristieke pilssmaak. De unieke beugelfles. En de typische reclames. Grolsch heeft al ruim vier eeuwen lang een onafhankelijke, eigen kijk op bier. Wil je alles ontdekken? Boek dan een brouwerijtour. Tijdens deze tour komt alles aan bod wat je over Grolsch wilt weten.

Voor meer informatie en online reserveren klik hier,

Boeken kan ook telefonisch via 053-4833290

Jongeren van 12 tot 18 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

 

 

 

 

Grolsch shop

 

In de Grolsch brouwerij vind je ook de Grolsch shop. Hier verkopen wij de artikelen die je ook in de shop op onze website terugvindt. De Grolsch shop is geopend van woensdag tot en met vrijdag op het moment dat er excursies zijn.

Ga naar de online webshop

 

 

 

 

 

 

Studiemateriaal

 

Op deze website vind je alle informatie over Grolsch. Naast informatie over onze bierportfolio kun je hier alles vinden over ons DVO beleid, de werkwijzes van Grolsch en natuurlijk de laatste nieuwsberichten. De informatie op deze site is up to date en wij verstrekken daarom geen verdere studiematerialen. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.grolsch.nl en op www.grolsch.com of volg ons op de social media kanalen.

 

 

 

 

 

 

Brouwen

Bierbrouwen is een 100% natuurlijk proces. Wat het basisrecept is blijft natuurlijk geheim, maar Grolsch werkt met twee soorten hop dat Grolsch die eigen smaak geeft. Uiteraard zijn de ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit en wordt het brouwproces perfect gecontroleerd. 

Hop

Hop zorgt voor het aroma en de bittere smaak van ons bier. Het is een klimplant waarvan alleen de bloemetjes van de vrouwelijke hopplant voor het brouwen van bier gebruikt worden. Vroeger werd hop aan bier toegevoegd als conserveringsmiddel, maar tegenwoordig wordt het toegevoegd voor de smaak.

Water

Bier bestaat voor meer dan 90% uit water. Goed water is essentieel voor een goede kwaliteit van bier. Bij de bouw van de nieuwe Grolsch brouwerij in 2004 is er een zeven kilometer lange waterleiding aangelegd naar de oorspronkelijke waterbronnen in Noord-Enschede. Dit is gedaan om exact hetzelfde water te blijven gebruiken voor ons bier.

 

Gerst

Gerst is een graansoort en behoort tot de grasfamilie. Ontkiemende gerstkorrels (gerstemout) vormen de belangrijkste grondstof voor bier. Niet alle gerst kan voor bier worden gebruikt. Brouwgerst bevat veel zetmeel en maar weinig eiwitten. Je kunt ook andere graansoorten gebruiken voor het brouwen van bier. Zo is bijvoorbeeld tarwe een belangrijk bestanddeel van Weizen bieren.

Gist

Gist zorgt er bij het brouwproces voor dat de suikers omgezet worden in alcohol. Grolsch gebruikt haar eigen gist, omdat elke giststam een eigen karaker heeft en van grote invloed is op de smaak van het bier. Er zijn in basis twee typen gist: bovengisting en ondergisting. Bovengisting gebeurt bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Ondergisting, ook wel lage gisting vindt plaats bij temperaturen tussen de 4 en 15 graden.