Laatste Nieuws

21 September 2021

Koninklijke Grolsch introduceert Dunkel Weizenbock

Na de prijswinnende introductie van Herfstbier 0.0% vorig jaar voegt de Enschedese brouwer opnieuw een bier toe aan haar herfstbierassortiment: Grolsch Dunkel Weizenbock. Dit amberkleurig tarwebier is vanaf nu verkrijgbaar in de bruine beugelfles. Als marktleider in het herfstbiersegment heeft de brouwer inmiddels een breed assortiment aan herfstbieren opgebouwd en speelt hiermee in op de populariteit van herfstbieren. 
 
Grolsch Weizenbock (7.3%) kenmerkt zich door zijn frisse Weizen aroma’s die worden aangevuld door tonen van karamel en gebrand mout. ‘Voor de Dunkel Weizenbock heb ik mij volledig gestort op tarwemout’, vertelt meesterbrouwer Marc Janssen, ‘door meer dan 50% tarwemout te gebruiken krijgt een Weizen die herkenbare romigheid en frisse aroma's. Hierdoor ontstaat een volle smaak met een romige afdronk, daarmee brengt de Weizenbock het beste van Weizen en Herfstbok bij elkaar’. Het nieuwe bier wordt verkocht in de herkenbare bruine beugelfles.
 
Best beoordeelde Grolsch bier
Grolsch Weizenbock werd vorig jaar geïntroduceerd in de Grolsch Proeverij cafés en in zeer beperkte oplage bij Jumbo. Doordat het bier twee bierstijlen samenbrengt, Weizen en Herfstbok, spreekt het een grote groep consumenten aan. Dat het nieuwe bier goed werd ontvangen, blijkt uit het feit dat Weizenbock het best beoordeelde Grolsch bier op Untappd is.
 
Ruim herfstbierassortiment
Dit herfstbokseizoen zal de Grolsch Dunkel Weizenbock zich voegen bij de collectie herfstbieren van Grolsch, die bestaat uit Grolsch Rijke Herfstbok, Gerijpte Herfstbok en het Herfstbier 0.0%. Deze laatste werd sinds de introductie vorig jaar bekroond met een Wheel of Retail, een Wheel of Innovation en een Foodaward voor beste introductie, prijzen die de waardering van zowel klant als consument laten zien.
 
Verkrijgbaarheid
Grolsch Dunkel Weizenbock is vanaf deze week verkrijgbaar bij supermarkten, slijterijen en diverse Grolsch horecagelegenheden door het hele land.
 
Terug