Laatste Nieuws

9 August 2019

Grolsch Speciaalbier in de prijzen bij de World Beer Awards

Grolsch Speciaalbier in de prijzen bij de World Beer Awards Met maar liefst 6 bieren de beste van Nederland
 
7 augustus werden de World Beer Awards (WBA) 2019 uitgereikt in Londen. Deze wereldwijde biercompetitie vindt jaarlijks plaats en de uitslag wordt dan ook hoog gewaardeerd. Tijdens de WBA worden bieren beoordeeld door een vakjury. Door blind te proeven geven zij een eerlijk oordeel. Dit jaar is Grolsch maar liefst 7 keer bekroond met een award.
De winnende bieren De juryleden van de WBA hebben de volgende bieren verkozen als beste van Nederland: Grolsch Kanon, Grolsch Lentebok, Grolsch Weizen 0.0%, Grolsch Weizen, Grolsch Weizen-IPA en Grolsch Zomerbok. Ook Grolsch Saison viel in de prijzen en ontving een zilveren medaille!
 
World Beer Awards. Wat is dat? De WBA is ‘s werelds grootste biercompetitie die uit verschillende categorieën de allerbeste bieren selecteren en bekronen. Tijdens de jaarlijkse proeverij worden de bieren getest door gespecialiseerde proefpanels, bestaande uit internationale bierspecialisten.
De wedstrijd bestaat uit drie rondes, 9 hoofdcategorieën en 84 subcategorieën. In de eerste ronde worden alle bieren uit hetzelfde land met elkaar vergeleken. Hierbij wordt uit elke subcategorie een winnaar gekozen (de country winner). Onder de tweede, derde en vierde plek worden vervolgens per land medailles (goud, zilver, brons) uitgereikt. In de tweede ronde worden de country winners uit elk land in hun subcategorie vergeleken. De winnende bieren (world style winners) moeten in de laatste ronde tegen elkaar strijden voor de titel “best beer in the world” in de 9 hoofdcategorieën en mogen deze eretitel dan een jaar lang dragen.
 
  
Terug