Laatste Nieuws

3 September 2021

Kick-In 2021: studenten zonder invloed

Als brouwer stimuleren we verantwoord alcoholgebruik. Ook als het gaat om alcohol en verkeer, want die twee gaan natuurlijk niet samen. We zoeken hierin graag de samenwerking op, om zoveel mogelijk impact te kunnen hebben. Samen met Rijden Zonder Invloed en de Universiteit Twente maakten we tijdens de Kick-In een nieuwe lichting studenten op een aansprekende én veilige manier kennis met de gevaren van rijden onder invloed. 
 
3x bewust
​De actie tijdens de Kick-In bestond uit 3 onderdelen. In de simulator konden jongeren ervaren hoe het is om onder invloed van alcohol en drugs op de fiets te stappen. Daarnaast gingen studenten op de foto met de BOB-belofte en testten ze hun kennis over alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer met een spannende quiz. Iedere student die deelnam ontving een blikje Grolsch of Radler 0.0.
 
Geslaagde actie
Het team van Rijden Zonder Invloed kijkt met veel plezier terug op de dag. Medewerker Dieuwke vertelt: ‘Het was een leuke en drukbezochte middag. De studenten reageerden echt heel enthousiast op onze actie en stonden zelfs in de rij om mee te doen. Ik vond het vooral mooi om te zien dat jongeren tijdens de quiz actief met elkaar in gesprek gingen over de vragen. Op een leuke en laagdrempelige manier zijn jongeren zo toch heel betrokken bezig met het thema rijden onder invloed’.
 
Meer weten over deze leuke actie? Je leest het op de website van Rijden Zonder Invloed.
 
Terug