Laatste Nieuws

20 April 2023

LINDA. lanceert LINDA.BIER. in samenwerking met Grolsch

Om te vieren dat LINDA. dit jaar 20 jaar bestaat brengt het merk haar eigen bier uit, speciaal door Grolsch voor LINDA. gebrouwen. Bij de samenstelling van het bier werd, naast de meesterbrouwer van Grolsch, natuurlijk ook de LINDA. redactie en lezer betrokken. Zo ontstond Brut Blond, een fris en fruitig lichtblond bier. Proosten doe je samen, dus is het LINDA.BIER verkrijgbaar in een giftpack, bestaande uit twee beugelflessen met twee glazen. Vanaf vandaag te bestellen via de webshop van Grolsch. Vanaf 1 mei is de set te koop voor € 9,99 (adviesprijs) bij de grote supermarkten.
 
Aroma’s van kiwi en druiven 
Onder leiding van Marc Janssen, de meesterbrouwer van Grolsch, werden precies die ingrediënten geselecteerd die het LINDA.BIER fris en fruitig maken. Naast de LINDA. redactie werden er ook lezers uitgenodigd om de proefbrouwsels te proeven, waarna Marc Janssen op basis hiervan de finale smaak ontwikkelde. Met de toevoeging van de hopsoort Nelson Sauvin komen aroma’s van kiwi en druiven naar boven. Door het bier volledig te laten vergisten, krijgt het bier een mooie, droge smaak. Strak maar met een lichte afdronk.
 
LINDA. lezer geeft voorkeur aan speciaal bier
Uit een enquête* onder LINDA. lezers over bier, bleek dat ruim twee derde (67,5%) van de ondervraagden (weleens) bier drinkt, omdat ze dit lekker, dorstlessend, fris en/of gezellig vinden. Van deze groep drinkt 89% het liefste speciaalbier. Tot slot werd de respondenten gevraagd met welke Bekende Nederlander zij het liefste een biertje zouden willen drinken. Met stip op één is dat: Koningin Maxima, gevolgd door Eva Jinek op de tweede plaats.
 
Verbinden
Een samenwerking tussen LINDA. en Grolsch, niet voor de hand liggend maar daarom extra leuk. De merken hebben een aantal verbindende waarden: oer-Hollands, echt, oprecht en eigenzinnig. Grolsch brouwt omdat ze van mensen houden, mensen die zich verbonden willen voelen, om samen te genieten. LINDA. wil mooie dingen maken die impact hebben voor leuke mensen. Grolsch zoekt altijd naar manieren om een brede doelgroep – waaronder vrouwen – te bereiken, LINDA. zocht iets feestelijks om het 20-jarig bestaan mee te vieren. Dat verbond de twee merken, het resultaat is een eigen -door Grolsch- gebrouwen LINDA.BIER. 
 
LINDA.BIER
Het LINDA.BIER, gebrouwen door Grolsch, is vanaf nu in een giftpack met twee beugelflessen en twee glazen online te bestellen via de webshop van Grolsch. Vanaf 1 mei is de set voor € 9,99 (adviesprijs) te koop in een aantal supermarkten van Albert Heijn, Coop, Jumbo, Plus en bij slijterij Mitra. Het bier is tijdelijk verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage.
 
Kleur: lichtblond 
Alcoholpercentage: 5.7% 
 
 * Enquête werd gehouden via LINDA.nl onder 1.740 deelnemers in de periode van 25 oktober t/m 3 november 2022.
 
Terug