Zodra je bij ons binnenloopt, voel je de trots. Trots op onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - én de wereld om ons heen - verder brengt.

Duurzaam en verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. Via de meest uiteenlopende projecten brengen we dit in de praktijk. Circulair en inclusief denken en handelen geldt daarbij als uitgangspunt. In onze duurzaamheidsstrategie focussen we ons op 6 speerpunten. Middels de projecten op ieder van deze speerpunten leveren we onze bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Bekijk hier onze Grolsch Duurzaamheidsvideo of lees onze Duurzame highlights over 2023.


Resultaten 2023 & doelstellingen 2024
Ben je benieuwd naar de volledige resultaten van 2023 en onze doelstellingen voor 2024? Deze vind je per onderwerp op de betreffende subpagina's: CO2 en energieverbruik, Verpakkingen, Transport, Water, Inclusiviteit & Welzijn en Alcohol


DUURZAAM.KARAKTER.
In onze duurzaamheidsstrategie DUURZAAM.KARAKTER. focussen we op zes prioriteiten:

  1.  Reduceren van CO2 en energieverbruik;

  2.  Maximaliseren van circulaire verpakkingen;

  3.  Optimaliseren van transport;

  4.  Watergebruik reduceren en veiligstellen;

  5.  Stimuleren van inclusiviteit en welzijn;

  6.  Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik.

 

 


 

We hebben immers allemaal een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere, inclusieve en circulaire wereld.

 

 DVO highlights            Grolsch Duurzaamheidsvideo            

 

Tijd voor Elkaar

Tijd voor Elkaar

Bij Grolsch vinden we het belangrijk om naast de productie, distributie en verkoop van onze geweldige bieren ook aandacht te hebben voor de wereld om ons heen. Daarom hebben we het vrijwilligersprogramma ‘Tijd voor Elkaar’ ontwikkeld. Binnen dit programma mogen alle Grolsch medewerkers twee werkdagen per jaar (16 uur) vrijwilligerswerk doen.
Milieuvriendelijke brouwerij

Milieuvriendelijke brouwerij

De Grolsche Bierbrouwerij in Enschede is een zeer milieuvriendelijke bierbrouwerij. Bij de bouw van de brouwerij is nadrukkelijk rekening gehouden met verschillende milieuaspecten en een optimale inpassing van de brouwerij in de directe omgeving. Zo is de brouwerij vrijwel geur- en geluidloos voor de omgeving. Daarnaast gebruiken we 100% groene elektriciteit en 67% groene warmte van Twence voor onze processen. Het biogas dat we produceren in de waterzuivering wordt opgewerkt tot aardgaskwaliteit, hiermee worden 700 huishoudens in Boekelo voorzien van groen gas. 
Verantwoord Alcoholgebruik

Verantwoord Alcoholgebruik

Via www.overalcohol.nl informeren we je over de gevolgen van alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol bij zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af. Wij willen waken voor de schadelijke effecten die onverantwoord alcoholgebruik tot gevolg kan hebben. Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken.