Laatste Nieuws

13 July 2023

Grolsch gaat gebruik maken van zonne-energie uit nieuw te bouwen zonneparken

AMPYR Solar Europe en Asahi Europe & International tekenen leveringsovereenkomst

Brouwerij Grolsch gaat voor een meerjarige periode elektriciteit afnemen van nieuw te bouwen zonneparken. AMPYR Solar Europe en Asahi Europa & International (AEI) - waar Grolsch deel van uitmaakt -  hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor de levering van zonne-energie. Deze zonneparken worden gebouwd op verschillende plekken in Nederland en hebben een capaciteit van meer dan 22 MWp. Grolsch gaat deze zonne-energie gebruiken voor de productie van haar bier.

‘We maakten al gebruik van 100% groene elektriciteit van Europese hernieuwbare bronnen. Door de ondertekening van deze overeenkomst schakelen we over naar nieuw te bouwen zonneparken in eigen land. Zo hebben we weer een mooie stap gezet in het uitvoeren van onze energietransitie’, vertelt Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Koninklijke Grolsch.

De overeenkomst ondersteunt AEI in haar bredere duurzaamheidsambitie om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn in al haar Europese brouwerijen.

Stephen Mason, Chief Commercial Officer voor AMPYR Solar Europe
‘AMPYR Solar Europe heeft een sterk portfolio van zonne-energie in Nederland ontwikkeld, die we de komende jaren verder zullen uitbouwen. Corporate Power Purchase Agreements spelen een belangrijke rol in onze leveringsstrategie. We zijn er trots op dat we duurzaamheidsgerichte organisaties zoals Asahi kunnen helpen om hun activiteiten verder  CO2- vrij te maken en de energietransitie in Nederland te ondersteunen’.

Paolo Lanzarotti, CEO Asahi Europe & International:
Deze nieuwste overeenkomst die voorziet in duurzame elektriciteit voor onze brouwerij in Nederland markeert opnieuw een belangrijke stap voorwaarts en een significante bijdrage aan onze Legacy 2030-doelstelling om klimaatneutraal te worden in al onze brouwerijen in 2030 en in onze bredere toeleveringsketen in 2050. Meer dan ooit zetten we ons samen met onze partners in om betekenisvolle verbindingen te creëren met mensen en de planeet’.

Terug