Laatste Nieuws

23 May 2019

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen speciaalbier voor Slag om Grolle

 

Bierbrouwers Grolsch en Brouwersnös slaan de handen ineen ter ere van de Slag om Grolle 2019. Speciaal voor deze zevende editie van de Slag gaan zij eenmalig gezamenlijk een nieuw speciaalbier brouwen. Dit bier is exclusief verkrijgbaar in aanloop naar en tijdens het evenement. Welk speciaalbier dit gaat worden, is aan de meesterbrouwers van beide brouwerijen. Zij gaan zich de komende maanden - samen met de organisatie van de Slag om Grolle - hierover buigen. Duidelijk is in ieder geval wel dat het bier gebrouwen gaat worden in Groenlo, de geboortegrond van Grolsch en vestigingsplaats van Brouwersnös. Consumenten worden in de loop van dit jaar gevraagd mee te denken over een passende naam voor dit bier, gerelateerd aan verhalen uit die tijd. 

 

Bier en de Slag om Grolle
Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober 2019 vindt voor de zevende keer de Slag om Grolle plaats. Drie dagen lang wordt de stad omgetoverd tot de vestingstad Grolle ten tijde van de Slag om Grolle in 1627. Tot in het kleinste detail wordt de historische veldslag tussen de Staatsen en de Spanjaarden nagebootst. Een terugkerend historisch spektakel waarbij ruim 1.600 re-enactors uit heel Europa betrokken zijn. De historische binnenstad van Groenlo ondergaat daarbij een ware metamorfose waardoor bezoekers zich in de 17e eeuw wanen. En bier hoort daar uiteraard bij!

Marc Janssen en Henk-Jan ten Brincke, Meesterbrouwers bij Grolsch, gaan samen met Gerti van Hal en Johan Schröder, Meesterbrouwers bij Brouwersnös, het speciaalbier voor de Slag om Grolle 2019 ontwikkelen. Dit gebeurt vanzelfsprekend in nauw overleg met de organisatie van de Slag om Grolle. Het bier wordt vervolgens gebrouwen in de nieuwe brouwerij van Brouwersnös in Groenlo, gelegen in de tuin van Villa Adriana. 

 

De band met Groenlo
Jos Oostendorp, Bierleiding Brouwerij Brouwersnös: “Als initiatiefnemers van Brouwersnös delen we met Grolsch en Groenlo een stukje historie in bier. Juist daarom vinden wij het geweldig dat Grolsch, de Slag om Grolle en Brouwersnös nu samen dit unieke bier gaan ontwikkelen en brouwen voor bierliefhebbers.”

Melanie Koning, Marketing Manager Grolsch: “Grolsch is trots op haar thuisregio en verbindt zich daarom graag aan Twente, de Achterhoek en haar geboortestad Groenlo in het bijzonder. Al sinds het ontstaan van de Slag om Grolle zijn we hier nauw bij betrokken. Nu Groenlo sinds vele jaren weer een brouwerij binnen haar stadsgrenzen heeft, ligt het voor de hand om gezamenlijk uit te pakken met een speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen bier. Benieuwd wat de brouwers er samen van gaan maken!”

 

Terug