Laatste Nieuws

7 May 2018

Kornuit: Made of Moments

Afgelopen week is de nieuwe campagne van Kornuit: Made of Moments gestart. Met een TVC, online film, videoclip en activatie wil het merk een nieuwe generatie bierdrinkers (jongeren tussen 20 en 30 jaar) raken.

"Samen met ons reclamebureau FItzroy zijn we diep in de doelgroep gedoken om deze beter te begrijpen. We vonden een frisse mentaliteit en een optimistische kijk op het leven die goed bij Koruit past, en die we graag omarmen" aldus Jaap Sühre, Marketing Manager Kornuit.

Bijzondere ervaringen bepalen je rijkdom.
De belangrijkste uitkomst van een omvangrijk onderzoek dat door MARE werd uitgevoerd, is dat een groot deel van deze groep het moeilijk vindt om jong te zijn. Daartegenover staat echter dat deze generatie heel erg gemotiveerd is om alles uit het leven te halen. Ze vinden bijzondere ervaringen belangrijker dan geld of status. Ze zien het leven als een aaneenschakeling van mooie momenten.

De campagne portretteert een echte vriendengroep tijdens verschillende rijke momenten in hun leven: reizend, op festivals, met elkaar bij iemand thuis, maar ook alleen op een hotelkamer met een pizza. Muziek speelt een belangrijke rol in deze momenten. Om deze reden is Kornuit een samenwerking aangegaan met Tom Trago, de Amsterdamse DJ/producer die onlangs onder label Dekmantel zijn nieuwe album Bergen lanceerde. Deze samenwerking gaat verder dan alleen een soundtrack. Voor het nummer Working Machines heeft Kornuit met Trago een videoclip gemaakt die een diepere laag toevoegt aan de campagne. Samen verbeelden de film en de videoclip de tegenstrijdigheid van het jong zijn.

Marnix Tiggeloven, eigenaar Fitzroy: “Deze campagne is volledig gemaakt met, voor en door de doelgroep. Van strategie, creatie tot regie en editing. En wanneer bepaalde stakeholders het niet helemaal konden volgen, werden zij alleen maar meer enthousiast.”

De campagne wordt vertaald naar online, outdoor, cinema, TV en activaties die erop zijn gericht meer memorabele momenten met elkaar te ervaren.

Eerder dit jaar lanceerde Kornuit ook haar nieuwe packaging die voortkomt uit deze nieuwe positionering en de campagne.

 

Bekijk hier de nieuwe Kornuit commercial: Made of Moments.

 

Credits tv-commercial

Klant:                  Kornuit; Ard Bossema, Jaap Sühre, Christian Camps
Bureau:               Fitzroy
Regie:                  Bear Damen
Productie:            CZAR
Muziek:               Tom Trago - Working Machines

Terug