Laatste Nieuws

16 October 2017

Nieuw speciaalbier Grolsch Musketier exclusief verkrijgbaar bij Slag om Grolle 2017

Bierbrouwer Grolsch presenteerde vrijdagavond 13 oktober officieel Grolsch Musketier, een nieuw bier dat speciaal voor de Slag om Grolle 2017 is gebrouwen. Het evenement vindt plaats van 20 t/m 22 oktober in Groenlo, de geboorteplaats van Grolsch. Grolsch Musketier is exclusief tijdens het evenement als tapbier vanaf fust verkrijgbaar. De naam van het nieuwe bier is bedacht door lezers van de Twentsche Courant Tubantia. In totaal hebben veertien lezers deze naam ingezonden. Via een lezersactie in de krant zijn consumenten opgeroepen mee te denken over een passende, originele naam voor dit bier. Grolsch Musketier kwam uit de vele inzendingen als beste naar voren en zal dit jaar dan ook op de fusten van de Slag om Grolle prijken.

Melanie Koning, Marketing Manager Grolsch, is erg te spreken over de inzendingen voor de biernaam: “In totaal zijn 417 inzendingen binnengekomen. Daar zaten enkele verrassend goede namen tussen. Vanuit Grolsch werken we graag en regelmatig op basis van input van consumenten. We willen aansluiten op de wensen van bierliefhebbers. Deze Grolsch Musketier en de nieuwe Grolsch Tripel zijn daar goede voorbeelden van.”

Aanslaan van de fusten door het Grolsche Brouwersgilde
Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober 2017 vindt voor de zesde keer de Slag Om Grolle plaats.  Een terugkerend historisch spektakel waarin de beroemde slag, die zich afspeelde in 1627 onder leiding van Prins Frederik Hendrik, wordt nagebootst door ruim 1.600 re-enactors uit heel Europa. De historische binnenstad van Groenlo ondergaat daarbij een ware metamorfose waardoor bezoekers zich in de 17e eeuw wanen.

Tijdens het evenement zal het Grolsche Brouwersgilde het nieuwe speciaalbier met een kar door de vestingstad trekken. Drie maal per dag zullen zij een fust met Grolsch Musketier aanslaan en een toelichting geven op het bier. Bezoekers kunnen ter plekke of in de Kevelderstraat bij het Grolsche Brouwersgilde een unieke pul kopen om van het nieuwe speciaalbier te genieten. Het aanslaan van het fust en het vol tappen van de pullen gebeurt dagelijks op verschillende plekken in de vestingstad:

 

Vrijdag

16:15 - Kerkwal

18:15 - Ganzenmarkt

21:15 - Wheme

 

Zaterdag

16:15 - Kerkwal

18:15 - Ganzenmarkt

21:15 - Wheme

 

Zondag

12:15 - Kerkwal

14:15 - Wheme

16:15 - Ganzenmarkt


Licht pittig en aangenaam droog
Grolsch Musketier is een amberkleurig bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,5%. Het heeft een romige schuimkraag en een kruidig en fris aroma. De zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zorgen voor een frisse, licht pittige smaak, met accenten van noten en rozijnen. De afdronk is aangenaam droog.

Grolsch en de Slag om Grolle
Grolsch is trots op haar thuisregio en verbindt zich daarom graag aan Twente, de Achterhoek en haar geboortestad Groenlo in het bijzonder. Al sinds het ontstaan van de Slag om Grolle is Grolsch betrokken als sponsor van dit evenement. Voor deze editie pakt Grolsch uit met een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen bier, Grolsch Musketier.

 

De mensen van de Slag om Grolle en het Grolsch Brouwersgilde proosten samen met meesterbrouwer Guy Evers op Grolsch Musketier.

Terug