Laatste Nieuws

26 March 2018

Nieuwe Kornuit krat gemaakt van 100% plastic consumentenafval

Nieuwe Kornuit krat gemaakt van 100% plastic consumentenafval
Eerste krat ter wereld dat volledig is vervaardigd van gerecycled plastic consumentenafval

Bierbrouwer Grolsch introduceert een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat lijkt op het eerste oog niet echt bijzonder, maar vanuit duurzaamheid is deze absoluut uniek. Het krat is namelijk volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Grolsch brengt hiermee als eerste ter wereld een krat op de markt vervaardigd van 100% gerecycled consumenten plastic.

Van afval tot nieuw krat
Dagelijks gooit ieder van ons plastic consumentenafval weg. Het Kornuit krat is volledig van dít afval gemaakt. Het plastic consumentenafval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. En juist dit kunststof is gebruikt voor het Kornuit krat. Het krat voldoet aan alle benodigde specificaties en is door Grolsch gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics, de leverancier van het krat.

Jaap Sühre, Marketing Manager Kornuit: “Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Samen met DS Smith Plastics hebben we gekeken hoe we dit krat zo duurzaam mogelijk konden produceren. En het resultaat mag er zijn! Het Kornuit krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018, in de categorie ‘Best Recycled Plastic Packaging Product’. Daar zijn we enorm trots op. Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt. We zijn benieuwd!”

Volledig nieuw design
Het nieuwe krat maakt - samen met de nieuwe Kornuit fles - onderdeel uit van een volledig nieuw design voor Kornuit. Het pilsmerk was tot nu toe sterk gelinkt aan Grolsch, maar kan inmiddels prima op eigen benen staan. Kornuit gaat daarom verder onder een nieuw logo, waarbij vooral ook het hop icoon uit het logo een belangrijke rol gaat spelen. Dit hop icoon geeft op verpakkingen een doorkijk in de wereld van Kornuit. Zo zie je in het hop icoon onder meer mooie Kornuit festivalmomenten van het afgelopen jaar terug. Er komen vijf uitvoeringen van het hop icoon en daarmee ook vijf verschillende edities van de verpakkingen op de markt. Het geheel zorgt voor veel kleur en een nieuw, fris design.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe Kornuit kratten stromen vanaf vandaag gefaseerd de markt in. Vanaf de eerste week van april worden ook de nieuwe blikken Kornuit gefaseerd uitgeleverd. De 6-packs met nieuwe flessen volgen vanaf 23 april aanstaande. Het pilsmerk Kornuit staat in de schappen bij verschillende supermarkten en slijterijen door het hele land en is verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden.

 

Bekijk ook de 3D animatie van het nieuwe Kornuit krat. Afbeeldingen van het krat en de nieuwe verpakking zijn te downloaden bij Press Room.

Terug