Laatste Nieuws

24 November 2023

Grolsch stap dichter bij klimaatneutraliteit door gebruik zonne-energie

Vanaf juli 2024 gaat brouwerij Grolsch voor een meerjarige periode elektriciteit afnemen van verschillende zonneparken, die samen een capaciteit hebben van meer dan 22 MWp. Het grootste park, zonnepark Konneweg-Tinte in Voorne aan Zee, werd gisteren feestelijk in gebruik genomen. De parken zijn in eigen beheer ontwikkeld door Ampyr Solar Nederland en zullen ook in eigen beheer blijven en geëxploiteerd worden.
 
'Met deze switch van Europese windenergie naar Nederlandse zonne-energie leveren we een actieve bijdrage aan de Nederlandse energietransitie en zetten we bovendien een mooie stap in de verdere verduurzaming van onze processen’ vertelt Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director bij Koninklijke Grolsch. ‘En wat een prachtige idee om het park ook een nuttige functie op het gebied van waterberging te geven. Een belangrijk thema, ook voor ons als brouwer die via het mede door ons opgestarte initiatief ‘De Twentse Golf’ hard werkt aan het vergroten van de beschikbaarheid van voldoende water in onze thuisregio Twente’. 
 
Deze meerjarige overeenkomst markeert ook een belangrijke stap voorwaarts voor Asahi Europe & International – moedermaatschappij van Grolsch -  en levert een bijdrage aan haar bredere duurzaamheidsambitie om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn in al haar Europese brouwerijen.
 
Stephen Mason, Chief Commercial Officer voor AMPYR Solar Europe
‘AMPYR Solar Europe heeft een sterk portfolio van zonne-energie in Nederland ontwikkeld, die we de komende jaren verder zullen uitbouwen. We zijn er trots op dat we duurzaamheidsgerichte organisaties zoals Asahi kunnen helpen om hun activiteiten verder  CO2- vrij te maken en de energietransitie in Nederland te ondersteunen’.
 
Terug