Laatste Nieuws

19 February 2018

Blog Jaap Hulshof - Grolsch omarmt de regio

Grolsch heeft haar roots in Oost Nederland en is daar trots op! En dat de regio voor ons ook ontzettend belangrijk is, zal vast iedereen beamen. Maar we omarmen deze regio ook echt en stimuleren daarbij de sociale én economische groei. We willen graag dat het goed gaat hier in onze mooie regio. Zo zei de Enschedese wethouder Patrick Welman vorig jaar tijdens de bekendmaking van de subsidies van het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds (GVMF) het volgende: “Er is één woord dat ik heel belangrijk vind, dat is maatschappelijke waarde. Iets betekenen voor de ander. Het GVMF is een hele mooie lijn die we hopelijk de komende jaren kunnen voortzetten. Goede initiatieven in de regio moeten we blijven ondersteunen.” En dát vinden wij als Grolsch natuurlijk ook!

 

Het GVMF

Zo is het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds al ruim vier jaar een begrip voor onze organisatie. Met dit fonds ondersteunen wij projecten, initiatieven en verenigingen in de regio waarbij enerzijds karakter en ondernemerschap en anderzijds innovatie en duurzaamheid een belangrijke factor zijn. Extra punt van aandacht blijft het meesterschap in de projecten, want Vakmanschap is Meesterschap en dat willen wij als Grolsch graag blijven promoten.

 

Succesvolle projecten

De afgelopen vier jaar hebben we al ruim 25 projecten financieel kunnen ondersteunen. Een aantal van die projecten zijn uitgegroeid tot iets zeer succesvols en een aantal van die projecten hebben door onze steun hun eerste stappen kunnen zetten naar hun droom. Neem nou het project van Annemieke Koster. Zij is haar eigen weverij begonnen in Enschede, omdat zij de drive had om het goede voorbeeld te geven; duurzame productie met meesters die het voorbeeld geven in dit vakmanschap. Met onze ondersteuning kon ze een nieuwe machine aanschaffen en mede hierdoor haar droom laten uitkomen. Maar ook het project Tiny Houses heeft financiële steun van ons ontvangen. Zij willen meerderde wijkjes met Tiny Houses realiseren in Twente. Bij hen staan circulair denken en eigen duurzame energievoorziening voorop en zijn Noaberschap en Noaberplicht een rode draad. En zo heeft ook het “Noaberhuus” in Glanerbrug subsidie van ons ontvangen. Zij hebben een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden zich te scholen en te ontwikkelen doormiddel van persoonlijke (maatwerk) coaching & begeleidings-trajecten. Allemaal projecten en initiatieven waarbij we iets kunnen betekenen voor een ander en waarbij vakmanschap en meesterschap centrale thema’s zijn.

 

Duurzaam ondernemen

Ik heb het al een paar keer genoemd. Grolsch hecht groot belang aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Bij duurzaam ondernemen denk je vaak in eerste instantie aan het milieu. Maar aandacht voor mens, maatschappij en omgeving hoort daar ook bij. Onze maatschappelijke betrokkenheid is niet altijd voor iedereen even zichtbaar. Dat hoeft ook niet. Toch wordt gelukkig meer en meer gezien dat Grolsch zich op verschillende fronten inzet voor een duurzame leefomgeving. Daar ben ik trots op en dat blijven we in de toekomst ook graag doen.

 

Jaap Hulshof

Manager Corporate Sponsoring & Corporate Events

 

PS Heb jij ook een project dat financiële ondersteuning kan gebruiken dan kun je je nog tot en met 31 maart 2018 opgeven via onze website www.koninklijkegrolsch.nl. Ik zou zeggen gewoon doen!

 

Terug