Laatste Nieuws

6 December 2018

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap geopend

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

- Fonds ter bevordering van sociale en economische groei in Twente en de Achterhoek –

 

Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2019 geopend. Initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio’s Twente en de Achterhoek kunnen zich tot en met 31 maart 2019 aanmelden. De initiatieven worden beoordeeld op ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, karakter, vakmanschap en meesterschap.

 

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Dat Vakmanschap Meesterschap is, weten ze bij Grolsch natuurlijk al jaren. Ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan besloot de Enschedese brouwer deze wijsheid met de regio te delen en vakmanschap actief te promoten. Zo ontstond in 2015 het ‘Vakmanschap is Meesterschap Fonds’ met als doel sociaal en economische groei in de thuisregio’s te bevorderen. Jaap Hulshof, Manager Corporate Sponsoring en Events van Grolsch: “Grolsch hecht groot belang aan enerzijds karakter, meesterschap en ondernemerschap, en anderzijds aan duurzaamheid in de breedste zin. Duurzaamheid gaat namelijk over meer dan alleen het milieu, het gaat ook over mens en maatschappij. We willen graag een positieve bijdrage leveren aan de wereld om ons heen.”

 

Gehonoreerde projecten

Het zal in 2019 de vijfde keer zijn dat Grolsch lokale projecten door middel van het fonds gaat ondersteunen. Resto van Harte, die al meer dan 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk inzet en de Zomerondernemer Twente, die jongeren tussen de 15-22 jaar helpt om een onderneming op te starten in de zomervakantie, behoren tot de gehonoreerde projecten van afgelopen jaar. Alsmede ook het project ‘aandacht en ambacht’ van Around the Corner dat in 2018 ook een bijdrage in ontvangst mocht nemen. Het project dat op duurzame wijze pure en ambachtelijke producten voor ‘thuis’ produceert en hier mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij betrekt past precies bij de eigenschappen die Grolsch wil stimuleren.

 

Meer informatie over het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds, de criteria, de beoordelingsprocedure, voorgaande projecten en de inschrijving is te raadplegen via www.koninklijkegrolsch.nl. Projecten kunnen tot en met 31 maart 2019 worden ingediend. De gehonoreerde projecten worden tijdens de Grolsch Vakmanschap is Meesterschap avond in mei 2019 bekendgemaakt.

 

Bijdragen aan sociaal en economische groei in de regio

Het leveren van een bijdrage aan de sociaal en economische groei in de regio is één van de doelstellingen die Grolsch nastreeft in het kader van duurzaam en verantwoord ondernemen. De centrale gedachte achter de duurzaamheidsstrategie van Grolsch is: als het met de wereld om ons heen goed gaat, dan gaat het met Grolsch ook goed. De focus ligt daarbij op samenwerking met overheden, bedrijven en de samenleving.

 

Voor 2020 heeft Grolsch ambitieuze doelen opgesteld die bijdragen aan:

  • Stimuleren van sociale en economische groei;
  • Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik;
  • Veiligstellen van de beschikbaarheid van water en reduceren van het gebruik ervan;
  • Reduceren van CO2 uitstoot en afval.

 

Terug