Laatste Nieuws

19 November 2018

Grolsch start nieuwe bedrijfsopleiding ‘Vakman Grolsch’

Afgelopen maand is Grolsch gestart met de nieuwe bedrijfsopleiding ‘Vakman Grolsch’. Een groot aantal medewerkers van de afdeling Packaging gaat de komende maanden deze bedrijfsopleiding volgen. Zij krijgen les van ROC van Twente en daarmee de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen tot Proces Operator A. Grolsch voorziet een tekort aan goed opgeleid technisch personeel. Door de combinatie van werk en opleiding aan te bieden hoopt de brouwer eigen medewerkers, flexibele medewerkers én potentiële nieuwe medewerkers enthousiast te maken voor het vak. ‘Vakman Grolsch’ is onderdeel van het programma ‘Brouwen aan perspectief’, waarbij Grolsch actief werkt aan het verder borgen van technische kennis en ervaring.

De vraag naar goed geschoolde Proces Operators is erg groot. Het aantal leerlingen dat met een diploma op dit vlak van school komt, wordt steeds kleiner. Grolsch heeft daarom besloten het heft in eigen hand te nemen en te beginnen met een bedrijfsopleiding tot Proces Operator. De reacties op dit initiatief zijn positief en de eerste aanmeldingen voor de volgende lichting zijn inmiddels binnen.

Brouwen aan perspectief
In 2017 is Grolsch gestart met het programma ‘Brouwen aan perspectief’, gericht op het werven, behouden en scholen van jong technisch talent. Vanuit dit programma heeft de brouwer - in samenwerking met ROC van Twente - de opleiding ‘Vakman Grolsch’ ontwikkeld om eigen én nieuwe medewerkers te scholen op het gebied van technische kennis en vaardigheden. Ook de tijdelijke, flexibele medewerkers die voor Grolsch werken kunnen in aanmerking komen voor deze opleiding en daarmee hun perspectief op een baan bij Grolsch vergroten.

Tijdens de bedrijfsopleiding wordt in 11 modules een groot aantal onderwerpen van de reguliere dagopleiding tot Proces Operator A (MBO-niveau 2) behandeld. De opleiding wordt gegeven door docenten van ROC van Twente en vindt plaats op locatie van de Grolsche Bierbrouwerij in Enschede. Bij het succesvol doorlopen van de bedrijfsopleiding ‘Vakman Grolsch’ ontvangen de deelnemers een getuigschrift van ROC van Twente. Dit vormt een goede basis om door te stromen naar bijvoorbeeld een MBO-niveau 3 opleiding.

Grolsch als aantrekkelijke werkgever
Mike Bosman, Machine Operator Grolsch: “Graag wil ik mezelf verder ontwikkelen. Deze opleiding is daarvoor een mooi begin. Ik kan nu mijn technische kennis verder vergroten en mijn proceskennis verdiepen. Het geeft me een goed gevoel om dat bij een bedrijf als Grolsch te kunnen doen. Het is een merk dat iedereen kent. Dat maakt me trots hiervoor te mogen werken. Bovendien vergroot ik met deze opleiding mijn kansen op verdere ontwikkeling binnen Grolsch.”

Marcel Hems, Manager Packaging Grolsch: “Met de Vakman Grolsch opleiding willen we de proceskennis van onze operators naar een hoger niveau brengen. We willen ervoor zorgen dat operators beter in staat zijn hun werkzaamheden kwalitatief goed en efficiënt uit te voeren. Het gaat hen helpen om eventuele problemen sneller te signaleren en op te lossen. De verwachting is dat het gevoel van eigenaarschap zal groeien en de prestaties verder zullen verbeteren. We hopen dat de medewerkers enthousiast zijn over het werken bij Grolsch en het naar hun zin hebben. Daarmee worden én blijven we ook een interessante en aantrekkelijke werkgever voor potentiële nieuwkomers.“

 

Terug