Laatste Nieuws

1 July 2021

7% is niet genoeg om onze oceanen te redden

Op 3 juli wordt een EU-verbod op wegwerpplastic van kracht. Het maakt deel uit van Richtlijn (EU) 2019/904 - een grootschalig initiatief om de top 10 van wegwerpplastic voorwerpen die het meest op de Europese stranden worden aangetroffen aan te pakken. Hoewel het een grote stap is in de strijd tegen plasticvervuiling, verminderen alle gezamenlijke  toezeggingen van overheden en de industrie de hoeveelheid plasticafval in onze oceanen met slechts 7%.
 
Besparing virgin plastic
Binnen Grolsch is het ons streven om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken: minder, beter of geen plastic. Door over te schakelen op lichtgewicht verpakkingen en gerecycled materiaal hebben we vorig jaar 172.800 kilo virgin plastic materiaal bespaard. Maar we zijn er nog niet! De komende jaren blijven we ons maximaal inspannen om ons plasticgebruik zoveel mogelijk te minimaliseren. We sluiten ons dan ook vol overtuiging aan bij de campagne van Dopper en hopen hiermee andere bedrijven en individuen te inspireren om het gebruik van eenmalig plastic, zoals waterflesjes, ook zo veel mogelijk te vermijden. Een reductie van 7% is een mooi begin, maar ook een beetje gek: als we onze fluitjes maar voor 7% tappen met bier, dan neem je daar toch ook geen genoegen mee? 
 
Dopper Wave
Als trots onderdeel van de Dopper Wave hebben we toegezegd ons steentje bij te dragen in de strijd tegen wegwerpwaterflessen en we vragen we de EU om datzelfde te doen. Doe jij ook mee? Sluit je dan aan bij de Wave. Ga naar de website en voeg jouw stem toe!

 

Terug