Waarschuwingsbericht

Submissions for this form are closed.

Fonds ter bevordering van sociale en economische groei in de regio

Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds is opgericht ter gelegenheid van 400 jaar Grolsch in 2015. Het is een cadeau van Grolsch aan de regio om de sociale en economische groei in de regio te stimuleren.

 

 


Het fonds heeft als doel om 'vakmanschap is meesterschap', in de breedste zin van het woord, in Twente en de Achterhoek te ondersteunen. Hierbij wordt groot belang gehecht aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid. Dit jaar zal bij de beoordeling van de verschillende inititatieven extra aandacht geschonken worden aan het 'meesterschap' in de projecten.

 

De inschrijfperiode voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2018 is verstreken. De eerstvolgende periode waarin u een project kunt indienen zal van 1 december 2018 tot en met 31 maart 2019 zijn. U kunt uw project indienen door het aanvraagformulier in te vullen die per 1 december op deze pagina komt te staan.

Criteria Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Het project en/of initiatief moet plaatsvinden in Twente of de Achterhoek en het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds biedt financieel steun aan initiatieven die voldoen aan de volgende vier criteria:

 

 

Ondernemerschap

Wat draagt het project en/of initiatief lokaal bij?

Innovatie

Bevat het initiatief een innovatief karakter of een vernieuwende factor?

Duurzaamheid

Is het project duurzaam of zijn er duurzame maatregelen getroffen?

Karakter

Wat draagt het initiatief bij aan de maatschappij?

 

Klik hier voor de uitgebreide criteria.

Gehonoreerde Projecten

2018

Aandacht en Ambacht - Made in de Achterhoek is een initiatief van Around the Corner. Zij verbinden en maken aandacht en ambacht zichtbaar door pure producten te ontwerpen voor het interieur en deze samen met ambachtsmensen uit de Achterhoek en Twente vorm te geven. Via maatschappelijke instellingen uit de regio betrekken ze 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'. Met hun producten proberen zij zoveel mogelijk natuurlijke materialen toe te passen of te kiezen voor hergebruik. Meer informatie over Around the Corner kunt u vinden op www.aroundthecorner.nu.

Resto van Harte gebruikt al 13 jaar de eettafel als middel tot ontmoeting en verbinding in een buurt of wijk. Resto Van Harte heeft haar kennis en ervaring omgezet in cursus materiaal en de Van Harte Academie opgericht. Via deze training en begeleiding in de praktijk die zij ‘Buurtmobilisatie’ noemen mobiliseren en trainen zij wijkbewoners om op termijn zelfstandig het project te kunnen uitvoeren. Meer informatie over Resto van Harte kunt u vinden op www.restovanharte.nl.

De Zomerondernemer helpt jongeren tussen de 15-22 jaar om een onderneming op te starten in een zomervakantie. De jongeren leren op een praktijkgerichte manier wat ondernemen precies is en werken in detail aan hun eigen plan. De jongeren ontvangen een startkapitaal waarmee ze hun bedrijf een duwtje in de rug kunnen geven. Voor meer informatie over de Zomerondernemer kunt u kijken op www.zomerondernemer.nl/twente