Zodra je bij ons binnenloopt, voel je de trots. Trots op onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - én de wereld om ons heen - verder brengt.

DVO is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse manier van werken. Via de meest uiteenlopende projecten brengen we dit in de praktijk. Circulair en inclusief denken en handelen geldt daarbij als uitgangspunt. In onze duurzaamheidsstrategie focussen we ons op 6 speerpunten. Middels de projecten op ieder van deze speerpunten leveren we onze bijdrage aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

 

Bekijk hier onze Grolsch Duurzaamheidsvideo of lees ons DVO jaarverslag.

 

In onze duurzaamheidsstrategie DUURZAAM.KARAKTER. focussen we op zes prioriteiten:

  1.  Reduceren van CO2 en energieverbruik;

  2.  Maximaliseren van circulaire verpakkingen;

  3.  Optimaliseren van transport;

  4.  Watergebruik reduceren en veiligstellen;

  5.  Stimuleren van inclusiviteit en welzijn;

  6.  Bevorderen van verantwoord alcoholgebruik.

 

 


 

We hebben immers allemaal een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere, inclusieve en circulaire wereld.

 

 DVO Overzicht 2021             Grolsch Duurzaamheidsvideo            Grolsch Top Activiteiten

 

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Grolsch wil 'vakmanschap is meesterschap' in Twente en de Achterhoek ondersteunen. Jaarlijks krijgen daarom een aantal projecten vanuit dit fonds financiële ondersteuning. De projecten moeten daarbij uitblinken op het gebied van karakter en ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid.
Milieuvriendelijke brouwerij

Milieuvriendelijke brouwerij

De Grolsche Bierbrouwerij in Enschede is één van de meest milieuvriendelijke bierbrouwerijen ter wereld. Bij de bouw van de brouwerij in de periode 2001 - 2004 is nadrukkelijk rekening gehouden met verschillende milieuaspecten en een optimale inpassing van de brouwerij in de directe omgeving. Zo behoren we tot de top van zuinigste waterverbruikers in de wereld, is de brouwerij vrijwel geur- en geluidloos voor de omgeving en wordt vrijkomend biogas uit de waterzuivering hergebruikt voor het stoken van de stoomketels. Grolsch produceert 15% van de totale energiebehoefte zelf.
Verantwoord Alcoholgebruik

Verantwoord Alcoholgebruik

Via www.overalcohol.nl informeren we je over de gevolgen van alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol bij zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af. Wij willen waken voor de schadelijke effecten die onverantwoord alcoholgebruik tot gevolg kan hebben. Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken.