Stagiair(e) Warehouse (beladingsproces)

Wil jij je graag verdiepen in de processen binnen een warehouse en je kennis hierover vergroten? Dan is deze BBL stage bij ons op in de Brouwerij iets voor jou!

Hoe? Tijdens jouw BBL stage op de afdeling warehouse (beladingsproces).
Waar? Op de brouwerij in Enschede.
Met wie? Samen met ons Warehouseteam.
Wanneer? Vanaf september 2022.

Wil jij het warehouse- en beladingsproces in onze brouwerij van dichtbij meemaken en de theorie direct in de praktijk toepassen? Ben jij een mbo student die op zoek is naar een uitdagende BBL stage en krijg jij energie van een Fast Moving Consumer goods (FMCG)-omgeving? Lees dan snel verder!

Binnen de afdeling …
… krijg je vanaf september 2022 de uitgelezen kans om een kijkje te nemen in het dagelijkse beladingsproces, voor zowel de Nederlandse als de internationale markt. De afdeling houdt zich bezig met zowel import als export en heeft daarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je wordt als stagiaire gezien als een volwaardig onderdeel van het Warehouseteam, bestaande uit circa zeventig warehouse medewerkers. Dit gebeurt niet alleen vanachter een bureau, maar natuurlijk grotendeels middenin onze brouwerij in Enschede!

Tijdens deze stage …
… leer je niet alleen het warehouseproces, maar daarnaast ook onze brouwerij kennen. Je bent tijdens jouw stage medeverantwoordelijk voor het aansturen van het beladingsproces. Daarnaast houd je je bezig met het ontvangen van chauffeurs, de aansturing van de inbound en outbound shipments, route settlement en zowel de inbound als de outbound planning. Tijdens jouw stagewerkzaamheden heb je veel nauwe interactie met jouw stagebegeleider, je warehouse collega’s en chauffeurs en krijg je daarnaast de ruimte om te werken aan je BPV opdracht. Ben je enthousiast en leergierig? En zie je facetten in het warehouseproces waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen, dan bieden wij jou deze mogelijkheid!

Wat ga je allemaal doen:

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de aansturing van het beladingsproces, denk hierbij aan het ontvangen en controleren van onze goederen op juistheid, hoeveelheid en tijdigheid;
 • Je houdt je bezig met route settlement en de inbound en outbound planning;
 • Je ondersteunt bij de aansturing van inbound en outbound shipments;
 • Je ontvangt de chauffeurs en zorgt dat deze lossen en laden op de juiste locatie;
 • Je zorgt voor een juiste registratie, verwerkt boekingen in het SAP-systeem, maakt vrachtdocumenten en controleert deze op juistheid en doet aangifte in de douanesystemen voor shipment.

Wat neem je mee?

 • Je volgt een mbo niveau 4 opleiding, bij voorkeur in de richting Transport en Logistiek;
 • Je beschikt bij voorkeur over een heftruckcertificaat;
 • Je hebt bij voorkeur al wat ervaring met het werken in een magazijn of bent enthousiast om deze ervaring bij Grolsch op te doen;
 • Je bent zelfstandig, klantgericht, beschikt over een flexibele instelling en neemt initiatief;
 • Door jouw goede en duidelijke communicatie werk je goed samen met al je interne en externe collega’s, je kan je hierin redelijk redden in zowel de Engelse als de Duitse taal;
 • Veiligheid, orde en netheid staan bij jou hoog in het vaandel;
 • Je bent bereid te werken in een 2 ploegensysteem (5.30 – 13.30 uur / 13.30 – 21.30 uur).

Bij Grolsch heb je de invulling van de stage zelf in de hand. Door jouw pro-activiteit en nieuwsgierigheid geef jij vorm aan je eigen stage. Hiermee wissel je de ingerichte taken goed af.
Let op! Het gaat hier om een BBL stage vanaf september 2022 op de brouwerij in Enschede.

Geïnteresseerd?
Gedreven genoeg om vanaf september 2022 bij ons stage te komen lopen? Laat het ons dan weten! Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren via onze website. Wij reageren zo snel mogelijk op jouw sollicitatie.