Stagiaire procestechniek - water consumptie & wort kookproces optimalisatie

Heb je interesse in procestechniek en sustainability? Dan is de afstudeerstage/stage bij ons op de Brouwerij iets voor jou!

Hoe? Tijdens jouw afstudeerperiode/stage op de afdeling Sustainability.
Waar? Op de brouwerij in Enschede.
Met wie? Samen met ons Sustainability team .
Wanneer? Vanaf januari of februari 2021.

Binnen de afdeling sustainability …
Ligt de focus op onze duurzaamheidstrategie DUURZAAM.KARAKTER. In 2030 willen wij de groenste brouwerij van Nederland worden. De focus van de ambitie lig op de reductie van water- en energieconsumptie binnen de brouwerij. De laatste jaren zijn er middels projecten geweldige resultaten behaald, maar Grolsch blijft bezig om zich steeds verder te verbeteren.

Tijdens deze stage …
Ga je projectmatig te werk. Je kunt je bezig gaan houden met de optimalisatie van water consumptie in de brouwerij of met het optimaliseren van het wort kookproces in het brouwhuis.
Waar ligt jouw interesse? Wij hebben namelijk binnen onze afdeling twee gave opdrachten klaarliggen voor 2 enthousiaste stagiaires/afstudeerders.

Optimalisatie water consumptie
Het is onze ambitie om meer bier met nóg minder water te produceren. We willen continu verbeteren en streven ernaar om onze water consumptie per hectoliter geproduceerd bier verder te reduceren. Tegelijkertijd blijven we actief in het uitvoeren van acties om de beschikbaarheid en de kwaliteit van het water veilig te stellen voor nu en in de toekomst.
Jij gaat bezig met het analyseren van installaties en machines die water gebruiken en op basis van de analyses draag jij verbeteringen aan. Je komt met een gedetailleerd plan om de waterconsumptie in de brouwerij te verminderen. Je bent verantwoordelijk voor het gehele project van analyses, voorgestelde optimalisaties tot aan de verwachte kosten en verwachte haalbaarheid van de voorgestelde technieken. Uiteindelijk lever je een gedetailleerd plan op volledig in het Engels.

Wort kookproces
Één van de grootste warmte energie gebruikers in de brouwerij is het wort kookproces in het brouwhuis. Ten behoeve van de haalbaarheid van toekomstige investeringen dient een analyse en optimalisatie gedaan te worden op het wort kookproces. Dit zal bijdragen aan de duurzaamheidstrategie van Grolsch en waarschijnlijk aan een reductie van de energieconsumptie in het brouwhuis. Jij gaat bezig met het analyseren van het huidige systeem en onderzoekt de technische mogelijkheden tot het toepassen van innovatieve  technieken op het wort kookproces bij Grolsch. Je bent verantwoordelijk voor het gehele project van analyses, voorgestelde optimalisaties tot aan de verwachte kosten en verwachte haalbaarheid van de voorgestelde technieken. Uiteindelijk lever je een gedetailleerd plan op volledig in het Engels.
 

Hoe kom je tot een mooi eindresultaat?

  • Je verifieerd, identificeert en kwantificeert verliezen en optimalisaties aan de hand van massa-en energiebalansen;
  • Je maakt vergelijkingen ten opzichte van gelijkwaardige machines en processtappen;
  • Aan de hand je gemaakte analyses worden innovatieve verbetervoorstellen gemaakt;
  • Je benoemt voordelen en nadelen van de door jou voorgestelde optimalisaties;
  • Je analyseert de technische haalbaarheid van de voorgestelde optimalisaties.

Wat neem je mee?

  • Je zit in de eindfase van je wo opleiding bij voorkeur richting (bio-) Chemical Engineering, Mechanical Engineering;
  • Affiniteit met duurzaamheid in productie en procestechniek;
  • Analytische vaardigheden waarmee je vragen weet om te zetten in procesoplossingen;
  • Je beheerst de Engelse taal, in woord en geschrift.


Geïnteresseerd?
Gedreven genoeg om vanaf begin 2021 bij ons stage te komen lopen of af te studeren? Laat het ons weten! Door te solliciteren via onze website. Geef bij je sollicitatie aan welk onderwerp je voorkeur heeft en waarom.