Stagiair(e) Proces Automatisering

Wil jij je graag verdiepen in de industriële automatisering en je kennis over brouwprocessen vergroten? Dan is deze stage bij ons op de Brouwerij iets voor jou!

Hoe? Tijdens jouw stage op de afdeling Industriële Automatisering.
Waar? Op de brouwerij in Enschede.
Met wie? Samen met ons Automatiseringsteam.
Wanneer? Vanaf februari 2023.

Wil jij de proces- en industriële automatisering in een brouwerij van dichtbij meemaken en de theorie direct in de praktijk toepassen? Vanwege een update van ons huidige visualisatiesysteem voor de bierbereiding zijn wij op zoek naar een stagiair die ons automatiseringssysteem samen met ons nog verder wil verbeteren en optimaliseren. Daarnaast zal je tijdens je stageperiode met diverse andere industriële opdrachten in aanraking komen.

Ben jij een hbo student en heb jij affiniteit met industriële automatisering? Zoek jij een uitdagende meewerkstage en krijg jij energie van een Fast Moving Consumer Goods (FMCG) -omgeving? Lees dan snel verder!

Binnen de afdeling …
… krijg je vanaf februari 2023 de uitgelezen kans om de wereld van industriële-/proces- automatisering te ontdekken! Je wordt volwaardig onderdeel van een team van ervaren professionals en krijgt de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dit gebeurt niet alleen maar vanachter een bureau, maar natuurlijk ook in onze brouwerij!

Tijdens deze stage …
… leer je de brouwerij kennen, houd je je bezig met het bestuderen van onze huidige processen en converteert en optimaliseer je dit naar de laatste stand van techniek. De uitdaging ligt voor jou in het geven van een eigen draai aan het automatiseringssysteem, om deze uiteindelijk samen met ons inzichtelijker te maken en te optimaliseren. Je bent hiervoor veel in contact met de gebruikers over de systeemwensen en probeert deze wensen zo efficiënt mogelijk te implementeren. Kortom, een meewerkstage boordevol leerzame en vooral leuke uitdagingen!

Wat ga je allemaal doen:

 • Huidige visualisatie systeem analyseren;
 • Overleg met de gebruikers over systeemwensen;
 • Voorstellen en adviezen schrijven;
 • (Mogelijk) realiseren opleveren van de gemaakte voorstellen binnen Grolsch.

Wat neem je mee?

 • Je zit in het 3e of 4e jaar van je hbo opleiding bij voorkeur richting Elektrotechniek, Computertechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde of Technology & Operations Management;
 • Affiniteit met processen, en bij voorkeur al lichte ervaring binnen technische en functionele  processen;
 • Analytische vaardigheden waarmee je vragen weet om te zetten in procesoplossingen;
 • Affiniteit met industriële- of proces-automatisering;
 • Je bent zelfstandig, proactief en je hebt een onderzoekende houding;
 • Creativiteit in een softwareoplossingen en gevoel voor vormgeving;
 • Kennis van visualisatiesystemen, machine- of robotbesturing;
 • Kennis van SCADA en/of PLC systemen en Proleit is een pré.

Bij Grolsch heb je de invulling van de stage zelf in de hand. Door jouw pro-activiteit en nieuwsgierigheid geef jij vorm aan je eigen stage. Hiermee wissel je de ingerichte taken goed af.
Let op! Het gaat hier om een fulltime meewerkstage van 5 á 6 maanden vanaf februari 2023.

Geïnteresseerd?
Raak jij enthousiast van deze vacature en ben jij gedreven genoeg om vanaf februari 2023 bij ons stage te komen lopen? Laat het ons dan weten! Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren. Wij reageren z.s.m. op jouw sollicitatie.