Stagiair(e) Field Sales Retail

Heb jij een grote passie voor big data & sales en kan jij niet wachten om tijdens jouw opleiding al te starten met dit vak? Het kan bij Grolsch!

Hoe? Tijdens jouw stage bij het team Sales Retail.         
Waarom? Omdat jij energie krijgt van het analyseren van data en hier commerciële impact mee wilt maken!
Waar? Op de Brouwerij in Enschede.
Wanneer? Vanaf september 2022.

 Wil jij een uitdagende meewerkstage waarbij je een unieke kijk krijgt in de saleskeuken van Grolsch en jezelf kan ontwikkelen als data analist? Lees dan snel verder!

De afdeling Sales Retail…

… is verantwoordelijk voor de volledige omzet, afzet en activatie van het Grolsch portfolio binnen alle supermarkten in Nederland. Maar liefst twee derde van al het volume dat Grolsch brouwt wordt verkocht via het Sales Retail team. De omzet en afzet kun je beïnvloeden door het beschikbaar stellen van de juiste producten, effectieve promoties, opvallende activaties en een goede samenwerking en afstemming met de hoofdkantoren van de diverse Retail formules. Dit doen wij uiteraard niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze collega’s van o.a. Shopper Marketing, Demand Planning en Finance. Field Sales maakt onderdeel uit van de Sales Retail organisatie en zorgt voor optimale beschikbaarheid van ons portfolio, het verkopen en perfecte executeren van lokale activaties.

Tijdens deze stage…

…. werk je mee op de afdeling en ben je volwaardig onderdeel van het Field Sales team. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf binnen het Sales Support team te ontwikkelen als business analist door sales data om te zetten in commerciële inzichten. Je werkt met programma’s als Power Bi om sales data om te zetten in inzichten en deze visueel te maken. Doordat je tijdens de stage samenwerkt met andere afdelingen, verkrijg je inzichten in de bedrijfskundige structuur van Grolsch en andere disciplines naast sales. Retail kent een hoge dynamiek waardoor er iedere dag een andere opdracht op je pad kan komen.

Dit ga je nog meer doen:

  • Het analyseren en evalueren van onder andere promoties en verkoopcijfers op winkel en formuleniveau;
  • Je ondersteunt onze collega’s in het veld en zorgt ervoor dat zij van de juiste informatie worden voorzien;
  • Om de praktijk mee te maken kun je af en toe samen met de accountmanagers op klantbezoek gaan om een inzicht te krijgen in hoe de verkoop van een A-merk gaat.

Wij zoeken een student die proactief is, graag initiatief neemt en over een grote portie lef beschikt!
Je zit in de laatste fase van je hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of je volgt nu een WO-opleiding en wilt graag relevante werkervaring op doen bij een grote FMCG-speler. Je bent enthousiast, integer, en zeer nauwkeurig in het werk wat je doet. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken en ben je communicatief vaardig.

Wat vinden we verder op jouw cv?

  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Sterk ontwikkelde Excel-vaardigheden;
  • Met jouw analytische vaardigheden werk je graag met verschillende data en deze zet jij om naar commerciële inzichten;
  • Je bent assertief, overtuigend en weet jouw inzichten sterk te onderbouwen;
  • Affiniteit met de Retail branche of kennis van power BI is een duidelijke pré.

Het gaat hier om een fulltime meewerkstage of afstudeertraject van 5 a 6 maanden vanaf september 2022. Goed om te weten: in geval van een afstudeertraject zal je naast je onderzoek ook minimaal twee dagen per week operationeel meewerken binnen het team.

Geïnteresseerd?
Gedreven genoeg om vanaf september 2022 bij ons stage te komen lopen? Laat het ons weten! Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren via onze website. Wij reageren z.s.m. op jouw sollicitatie.