Stage Sales Retail (Data analytics)

Heb jij een grote passie voor sales en kan jij niet wachten om naast jouw opleiding nu al te starten met dit vak? Het kan bij Grolsch!

Hoe?
In jouw stage met het team Sales Retail.  
Waarom?
Omdat jij energie krijgt van sales en hier graag alles in wilt leren!
Waar? Op de Brouwerij in Enschede.
Wanneer? Vanaf februari 2020.

Wil jij een uitdagende meewerkstage waarbij je een unieke kijk krijgt in de saleskeuken van Grolsch en je zelf kan ontwikkelen als data analist ? Lees dan snel verder!

Over de afdeling
De afdeling Sales Retail is verantwoordelijk voor de volledige omzet, afzet en activatie van het Grolsch portfolio binnen alle supermarkten in Nederland. Maar liefst 2/3 van al het volume dat Grolsch brouwt wordt verkocht via het Sales Retail team. De omzet en afzet kun je beïnvloeden door de beschikbaarheid van de juiste producten, effectieve promoties, opvallende activaties en een goede samenwerking en afstemming met de hoofdkantoren van de diverse Retail formules. Dit doen wij uiteraard niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze collega’s van o.a. Shopper Marketing, Demand Planning en Finance.

Tijdens deze stage…
…. werk je mee op de afdeling en ben je volwaardig onderdeel van het Sales team. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als business analist door sales data om te zetten in commerciele inzichten.  Je werkt met programma’s als Power Bi om sales data om te zetten in inzichten en deze visueel te maken. Doordat je tijdens de stage samenwerkt met andere afdelingen, verkrijg je inzichten in de bedrijfskundige structuur van Grolsch en andere disciplines naast sales. Retail kent een hoge dynamiek waardoor er iedere dag een andere opdracht op je pad kan komen.

Dit ga je nog meer doen:

  • Het analyseren en evalueren van onder andere promoties en verkoopcijfers op winkel en formuleniveau;

  • Je ondersteunt onze collega’s in het veld en zorgt ervoor dat zij van de juiste informatie worden voorzien;

  • Klantbezoeken samen met onze mensen in het veld, om zelf mee te maken hoe verkoop van een A-merk in zijn werk gaat. (Deze punten kloppen)

Wij zoeken een student die proactief is, graag initiatief neemt en over een grote portie lef beschikt!
Je zit in de laatste fase van je hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of je volgt nu een WO-opleiding en wilt graag relevante werkervaring op doen bij een grote FMCG-speler. Je bent enthousiast, integer, en zeer nauwkeurig in het werk wat je doet. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken en ben je communicatief vaardig.

Wat vinden we verder op jouw cv?

  • Je bent klantgericht en organisatorisch vaardig;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Sterk ontwikkelde Excel-vaardigheden;
  • Je bent analytisch vaardig en weet data om te zetten naar commerciële inzichten;
  • Affiniteit met de Retail branche of kennis van power BI is een duidelijke pré.


Het gaat hier om een fulltime meewerkstage of afstudeertraject van 5 a 6 maanden vanaf februari 2020. Goed om te weten: in geval van een afstudeertraject zal je naast je onderzoek minimaal twee dagen per week operationeel meewerken binnen het team.

Geïnteresseerd?
Ben jij de gedreven student die wij zoeken voor onze afdeling Sales Retail? Solliciteer dan zo snel mogelijk met cv en motivatie via onze website.