Stage Sales Retail

Heb jij een passie voor sales en kan jij niet wachten om te starten met dit vak? Het kan bij Grolsch!

Hoe? Als stagiair(e) Sales Retail.

Waarom? Omdat jij energie krijgt van sales en hier graag alles in wilt leren!

Waar? Op de Brouwerij in Enschede.
Met wie? Met het Sales Retail team.
Wanneer? Vanaf februari/maart 2019.

Wil jij een uitdagende meewerkstage aan gaan waarbij je een unieke kijk krijgt in de saleskeuken van Grolsch? Lees dan snel verder!

Over de afdeling

De afdeling Sales Retail is verantwoordelijk voor de volledige omzet, afzet en activatie van het Grolsch portfolio binnen alle supermarkten in Nederland. Maar liefst 2/3 van al het volume dat Grolsch brouwt wordt verkocht via het Sales Retail team. De omzet en afzet kun je beïnvloeden door de beschikbaarheid van de juiste producten, effectieve promoties, opvallende activaties en een goede samenwerking en afstemming met de hoofdkantoren van de diverse Retail formules. Dit doen wij uiteraard niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze collega’s van o.a. Shopper Marketing, Demand Planning en Finance.

Tijdens deze stage...
.... werk je mee op de afdeling en ben je volwaardig onderdeel van het Sales team. Je helpt mee om de samenwerking met onze klanten vlekkeloos te laten verlopen door o.a. gemaakte afspraken te verwerken in onze systemen. Daarnaast krijg je de ruimte om projecten op te pakken en om je te ontwikkelen in de richting van jouw interesse. Dit kan de organisatie van een deelname aan een beurs zijn of het opstellen van adviezen voor het optimaliseren van onze promoties. Je zult tijdens je stage met andere afdelingen samenwerken, waardoor je inzichten verkrijgt in de bedrijfskundige structuur van Grolsch en andere disciplines naast sales. Retail kent een hoge dynamiek waardoor er iedere dag een andere opdracht op je pad kan komen.

Dit ga je nog meer doen:

  • Het analyseren en evalueren van onder andere promoties en verkoopcijfers op winkel en formuleniveau;
  • Je ondersteunt onze collega’s in het veld en zorgt ervoor dat zij van de juiste informatie voorzien worden waar zij weer mee verder kunnen;
  • Klantbezoeken samen met onze mensen in het veld, om zelf mee te maken hoe verkoop van een A-merk in zijn werk gaat;
  • Je levert een actieve bijdrage bij verschillende sales-projecten.


Wij zoeken een student die graag initiatief neemt en over een grote portie lef beschikt!

Je zit in de laatste fase van je hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of je volgt nu een wo-opleiding en wilt graag relevante werkervaring op doen bij een grote FMCG-speler. Je bent enthousiast, integer en zeer nauwkeurig in het werk wat je doet. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken en ben je communicatief vaardig.

Wat vinden we verder op jouw CV?

  • Je bent klantgericht en organisatorisch vaardig;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Sterk ontwikkelde Excel-vaardigheden;
  • Je bent analytisch vaardig en weet data om te zetten naar commerciële inzichten;
  • Affiniteit met de Retail branche is een duidelijke pré.


Het gaat hier om een fulltime meewerkstage of afstudeertraject van 5 à 6 maanden vanaf februari/maart 2019. Goed om te weten: in geval van een afstudeertraject zal je naast je onderzoek minimaal 2 à 3 dagen per week operationeel meewerken binnen het team.

Geïnteresseerd?
Ben jij de gedreven student die wij zoeken voor onze afdeling Sales Retail? Solliciteer dan zo snel mogelijk via onze website door het sturen van een CV en motivatiebrief!