Sr. National Accountmanager Trade

Met jouw drive en passie voor bier bouw je verder aan het commerciële succes van de biercategorie binnen onze key accounts in het Trade kanaal!

Hoe? 
Als Sr. National Accountmanager Trade.
Waarom? Omdat in deze baan jouw passies voor sales en bier samenkomen!  
Waar? Op ons kantoor Amsterdam en/of Brouwerij Enschede. Fulltime.
Met wie? Met het team Sales Trade & Business Development

Als Sr. National Accountmanager Trade ….
…. werk je op de afdeling Sales Trade & Business Development. Jouw doel? Samen met jouw directe collega ben jij verantwoordelijk voor het behalen van volume-, omzet- en winstgroeidoelstellingen binnen ons Trade kanaal. Denk hierbij aan inkooporganisaties, full service horeca groothandels en gespecialiseerde (dranken) groothandels. Zowel op business development bij bestaande accounts, als nieuwe potentiele klanten die je aan Grolsch weet te binden. Hoe? Door het zelfstandig ontwikkelen en uitvoeren van de verkoopstrategie, accountplannen, activatieprogramma’s en promotieplanningen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de District Managers bij het activeren en uitbouwen van de business met onze (food gerelateerde) Distributeurs.

Dit ga je nog meer doen:

 • Onderhandelen, afsluiten en beheren van samenwerkingsregelingen (prijzen, condities en voorwaarden) met bestaande Key Accounts Trade in jouw portefeuille en met nieuwe groothandels die je weet te binden;
 • Executie van de On Trade Route-to-Market strategie, door analyse, het initieel opbouwen van relaties met kandidaat Distributeurs, afsluiten van Distributieovereenkomsten en afwikkeling/implementatie nadat de Distributieovereenkomst is afgesloten;
 • Verzorgen van de communicatie omtrent productintroducties/-saneringen en prijswijzigingen van Grolsch richting de Key Accounts Trade in je portefeuille;
 • Afstemming met Head of Trade & Business Development, de National Accountmanager Trade en Demand Planning omtrent performance en forecasting;
 • Ondersteuning bij de ontwikkeling en implementatie van business development initiatieven en/of geheel nieuwe groeikansen in alternatieve kanalen.


Als Sr. National Accountmanager leef je de ‘Policy On Commercial Communication’ na en ben je de ambassadeur voor verantwoord alcoholgebruik.

Wij zoeken een Sr. National Accountmanager met excellente deal closing skills op complexe vraagstukken.
Een grote drang en doorzettingsvermogen om gesloten deuren te openen bij toonaangevende Trade Accounts. Daar ligt jouw kracht! Je bent een resultaat gedreven netwerker, maar altijd klantgericht, gestructureerd en met aandacht voor detail. Vanuit jouw communicatieve vaardigheden en sterke onderhandelingsvaardigheden weet je zowel interne als externe stakeholders te overtuigen en mee te nemen. Daarnaast beschik je bij voorkeur al over een bestaand netwerk die direct waarde voor je kan toevoegen in het behoud van onze huidige als ook toekomstige klanten.

Wat vinden we verder op jouw cv?

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding in een commerciële richting;
 • Minimaal 5 jaar bewezen commerciële buitendienstervaring, bij voorkeur in de horeca/categorie alcoholische dranken;
 • Commerciële ervaring op Key accounts (groothandels, inkooporganisaties);
 • Financiële en juridische kennis.


An offer you can’t refuse
Werken bij Koninklijke Grolsch betekent, samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling: we investeren sterk in sales trainingen en opleidingen.
 • Uiteraard kun je niet bij onze (nieuwe) klanten komen zonder auto, telefoon en laptop van de zaak.
 • Een bonusregeling, een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten bier meenemen uit onze rijke assortiment! :-)


Wist je dat Koninklijke Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 600 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Breweries Europe Group, een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Meantime en Asahi?


Is deze vacature echt iets voor jou?
Stuur jouw cv en motivatiebrief via de website! Je sollicitatie kun je richten aan Wencke Ellenbroek. Reageren kan tot uiterlijk 1 maart 2020.

Eerst meer weten over Koninklijke Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website!