Material Planner

 Je analytisch vermogen en organisatietalent inzetten om bij te dragen aan een zo efficiënt mogelijke materiaalstroom? Het kan bij Grolsch!

Hoe? Als Material Planner bij Grolsch!
Waarom? Omdat jij jouw drive voor efficiency en continu verbeteren wil inzetten bij de mooiste Brouwerij van Nederland!
Waar?  Op onze Brouwerij in Enschede 24-32uur, met de mogelijkheid om deels thuis te werken.
Met wie?  Met het Supply Chain Planning team.

Wil jij met jouw positieve en resultaatgerichte houding jouw carrière vormgeven bij Grolsch? Lees snel verder!

Als Material Planner …
…. werk je op de afdeling Supply Chain Planning van Grolsch. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het maken van een efficiënt en kwalitatief sterk productieplan. Hoe ga je dat doen? In deze rol draag je zorg voor de beschikbaarheid van grondstoffen en materialen die gebruikt worden om ons bier te brouwen en te verpakken. Je staat continu in contact met onze leveranciers over de te leveren materialen, van afroep tot mogelijke leverproblemen. Tevens coördineer je de re-pack en sorteer planning van materialen met verschillende externe partijen. Naast extern contact heb je ook een nauwe samenwerking met interne stakeholders ten behoeve van de materiaalstromen voor het productieplan. Daarnaast werk je veel in ons ERP/planningssysteem om de processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Vanuit verschillende Invalshoeken ben je bezig met het continu verbeteren van het totale productieplan.

Dit ga je doen door:

 • Het vertalen van volumevraag in een operationeel materiaal en re-pack plan;
 • Continu bezig te zijn met het verbeteren van de supply chain planning processen;
 • Dagelijks de materialen af te roepen die nodig zijn voor het produceren van onze producten en je stuurt waar nodig bij;
 • Door het netwerk van leveranciers van grondstoffen en materialen te onderhouden en te optimaliseren;
 • Door nauw samen te werken met interne collega’s van productie, planning, kwaliteit, finance, logistiek en material management.

Wij zoeken een resultaatgerichte Materiaal Planner met passie voor continu verbeteren.
Een echte teamspeler die sterk in zijn schoenen staat en makkelijk zijn/haar weg vindt binnen een organisatie. Je beschikt over goede analytische skills en voelt je thuis in een zeer dynamische omgeving. Daarnaast ben jij in staat om inzichten te vertalen in acties die vervolgens door jouw doorzettingsvermogen het verschil gaan maken. Daar ligt jouw kracht! Je bent ambitieus en ondernemend. En met jouw communicatieve vaardigheden ga jij het verschil maken binnen onze veelzijdige organisatie!

Wat vinden we verder op jouw CV?

 • Hbo/wo-opleiding in (technische) Bedrijfskunde, Operations & Technology Management, Logistics Engineering of Supply Chain Management;
 • 0- 5 jaar werkervaring, je bent net afgestudeerd en brengt vanuit nevenactiviteiten en/of stages een passie voor plannen/organiseren met je mee of je beschikt al over enige jaren relevante werkervaring;
 • Gevorderde ervaring en feeling met Excel en ERP/Planning tools. Kennis met SAP, BI is een pré;
 • Goede kennis van Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

 An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Ben je op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé? Wij bieden ook na COVID-19 de mogelijkheid om 2 á 3 dagen thuis te werken.
 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten Grolsch meenemen, zorg er goed voor! :)

Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 650 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe & International en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Pilsner Urquell en Asahi?

Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?

Wacht niet langer, stuur jouw cv en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel!

Je sollicitatie kun je richten aan Daniek Marcus. Mocht je interesse hebben dan horen wij dit graag, het kan zijn dat we de vacature sluiten zodra we veel reacties hebben ontvangen. Eerst meer weten over /Grolsch? Bezoek onze website!