Manager E-Commerce & Marketing - De Klok Dranken

Met jouw ijzersterke gevoel voor horeca en commerciële visie, zet je De Klok Dranken op de kaart met hoogstaande e-commerce en buitengewone marketing.

Hoe?                    Als Manager E-commerce & Marketing binnen onze dynamische en groeiende organisatie!
Waarom?           Omdat jij gevoel hebt voor commercie, je innovatief bent en waarde weet te creëren met strategie en uitvoering!
Waar?                  Op onze vestiging van De Klok Dranken Deventer.
Met wie?            Met de sales, e-commerce en marketing mensen van De Klok.

Als Manager E-commerce & Marketing…
… Ben je verantwoordelijk alle commerciële activiteiten in het online kanaal alsmede voor alle (trade)marketing activiteiten voor De Klok Dranken. Jouw doel? Jij zorgt voor het optimaliseren van de waarde van De Klok Dranken bij onze klanten en het realiseren van een duidelijk herkenbare identiteit van De Klok Dranken in de buitenwereld. Hoe? Door met jouw visie een excellente e-commerce en (trade)marketingstrategie te ontwikkelen en tot uitvoer te brengen. Samen met jouw e-commerce en marketingteam zet je de juiste commerciële middelen, data en processen in om optimale acquisitie, rate-of-sale (ROS) en loyaliteit te garanderen. De afdeling E-commerce & Marketing speelt een cruciale integrale rol in het traject van suspect tot klant.

Dit ga je nog meer doen

 • Je zet lange termijn kansen om in plannen om online revenue/marge te vergroten en zorgt voor optimale afstemming tussen vraag en aanbod (Cross-selling/Up-selling);
 • Je stuurt actief op de planning en uitvoering, passend bij de gekozen strategie;
 • Je stuurt aan op het gebruik van data en analytics om commerciële proposities te optimaliseren;
 • Je analyseert en rapporteert over customer/buyer journey(s), conversie, concurrentie en effectiviteit van promotionele activiteiten;
 • Je bent betrokken bij de verdere ontwikkeling van de totale commerciële strategie van De Klok Dranken;
 • Je bent een voorbeeld voor goed leiderschap binnen onze organisatie en stuurt vanuit die normen en waarden jouw team aan.


Wij zoeken een Manager E-commerce & Marketing met visie en daadkracht.
Commercie en ondernemerschap. Dat is jouw kracht! We zoeken een manager met gevoel voor e-commerce en marketing die streeft naar optimale commerciële resultaten. Je hebt de kwaliteiten om jouw team te motiveren en om samen maximale prestaties te behalen. De meest complexe vraagstukken en creatieve uitdagingen ga jij aan met pragmatisme en een oplossingsgerichte aanpak. Ook beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en de nodige organisatiesensitiviteit, waarmee je sterke relaties op kunt bouwen met onze diverse stakeholders. Bovendien ben je analytisch sterk en heb je affiniteit met moderne e-commerce en marketing oplossingen en het inzetten van dataproducten.

Wat vinden we op jouw CV?

 • Een afgeronde HBO+/WO-opleiding in Bedrijfskunde, Marketing of Commercie en minimaal 5 jaar relevante ervaring in e-commerce en marketing;
 • Ervaring met de implementatie van EDI oplossingen;
 • Kennis van moderne marketingtechnieken en (trade) marketing ervaring;
 • Verandermanagement en projectmanagement vaardigheden;
 • Bekend met MS Office, ERP systemen zoals SAP, relevante e-commerce oplossingen;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met logistieke processen en kennis van Horeca zijn een pré.


Werken bij De Klok Dranken betekent…
… Samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan.

Wat bieden wij jou?

 • Een verantwoordelijke baan in het commerciële management team van De Klok Dranken van waaruit jij het verschil kunt maken binnen onze organisatie.
 • Je wordt onderdeel van een hecht en gezellig team en komt te werken in een organisatie die voortdurend verder professionaliseert.
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden, bonusregeling en een goed pensioen.


Wist je dat De Klok Dranken

 • Een 100% dochteronderneming is van Koninklijke Grolsch?
 • Met 5 vestigingen in Nederland ruim 3.000 klanten binnen horeca, evenementen en groothandels dagelijks in hun behoeftes voorziet?
 • Naast een prachtig portfolio aan Grolsch bieren, ruim 4.500 artikelen in haar assortiment heeft?
 • Volop in beweging is met circa 170 enthousiaste en gekwalificeerde medewerkers en dat het klantbelang altijd voorop staat?


Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?
Wacht niet langer en stuur jouw CV en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel!
Je sollicitatie kun je richten aan Ruud Rooijakkers. Solliciteren kan tot uiterlijk 31 juli 2019.

Eerst meer weten over De Klok Dranken/Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website!

De werving van deze procedure ligt volledig bij onze partner WerfSelect. Zij nemen naar aanleiding van jouw sollicitatie dan ook graag contact met je op namens De Klok Dranken.