Maintenance & Engineering Manager

Heb jij een passie voor techniek, voor het continu verbeteren en ben jij in staat om een verandering daadwerkelijk neer te zetten Kom werken bij Grolsch!

Hoe? Als Maintenance & Engineering Manager bij Grolsch!
Waarom? Omdat jij jouw skills als échte People Manager weet te combineren met diepe Maintenance kennis. Daarnaast krijg jij energie van het aansturen op alle facetten van onderhoud, operationele automatisering en investeringsprojecten!
Waar? Op onze Brouwerij te Enschede.
Met wie? Met het Maintenance & Engineering team.

Als Maintenance & Engineering Manager….
…. Maak je onderdeel uit van het managementteam binnen onze operations tak. Jouw doel? Jij leidt de afdeling Maintenance & Engineering binnen Grolsch waarmee de technische betrouwbaarheid van onze Brouwerij gewaarborgd wordt. Dit doe je door de ontwikkeling, implementatie en een effectieve uitvoering van een Maintenance strategie. Met een blik op continue verbetering, verandermanagement en leiderschap voer je samen met het engineeringsteam grote technische veranderprojecten uit.

Dit ga je nog meer doen

 • Je zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van investeringsprojecten, waarbij je zorgt voor duurzame groei, productiviteit en replacements;
 • Je zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de automatiseringsprojecten voor de gehele Brouwerij;
 • Je bent verantwoordelijk voor het gehele maintenance team;
 • In totaal heb je 5 direct reports en circa 50 indirect reports.

Wij zoeken een Maintenance & Engineering Manager die beschikt over het vermogen om verandering teweeg te brengen!
Je bent een teamspeler én echte people manager die met de juiste leadership skills richting geeft aan het team. Je staat stevig in je schoenen, vindt makkelijk je weg in een commerciële organisatie en bent in staat om jouw visie op onderhoud in te zetten in de praktijk. Dit betekent dus dat je zowel het management, als ook jouw team overtuigd en in beweging krijgt. Jij als geen ander weet mensen vanuit goede communicatieve vaardigheden te motiveren en inspireren. Door de juiste verandering in te zetten, draag je constructief bij aan een winnend team binnen onze Brouwerij! Tijdens drukke momenten behoud je het overzicht en maak je de juiste beslissingen.

Wat vinden we op jouw cv?

 • Je beschikt over een afgerond hbo- of wo-diploma. Bij voorkeur in technische richting, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde;
 • 7-10 jaar ervaring vanuit een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen de voedingsindustrie;
 • Ervaring in en visie op onderhoudsmethodieken, onderhoudstechnieken, automatisering, reliability engineering en project organisatie etc.

 An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten Grolsch meenemen! :)

Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • We als werkgever gelijke kansen bieden? Grolsch is een plek waar iedereen zich kan ontwikkelen doordat we verschillen niet alleen accepteren, we omarmen ze! Diversiteit en inclusie is een van onze strategische thema’s, omdat we de voordelen zien voor zowel de medewerkers als voor onze organisatie.
 • 750 collega’s voor jou heeft in Nederland bij Koninklijke Grolsch en onze dochteronderneming De Klok Dranken?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe & International en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Pilsner Urquell en Asahi?

Is deze vacature echt iets voor jou?
Je sollicitatie kun je richten aan Daniek Marcus. 

Eerst meer weten over Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website!