Inkoper

Wil jij jouw analytische en commerciële vaardigheden graag inzetten in het inkoopproces, waarbij tevens duurzaamheid een grote rol speelt? Het kan bij Grolsch!

Hoe? Als Inkoper bij Grolsch!
Waarom? Omdat jij jouw drive voor continu verbeteren en het sluiten van de beste inkoopdeals graag wilt inzetten bij de mooiste Brouwerij van Nederland!
Waar? Op onze Brouwerij in Enschede. Fulltime, met de mogelijkheid om deels thuis te werken.
Met wie? Met de Procurement afdelingen van Grolsch én Asahi, onze leveranciers én vele collega’s binnen de brouwerij.

Breng je enkele jaren inkoopervaring met je mee en wil je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van inkoop? Lees snel verder!

Als Inkoper …
…. werk je op de afdeling Procurement van Grolsch. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van inkoopstrategieën voor verschillende categorieën. In deze rol draag je zorg voor o.a. productie gerelateerde investeringsprojecten. Hoe ga je dat doen? Met jouw drive ben jij uitmuntend in het aanbesteden, onderhandelen én contracteren van leveranciers voor deze projecten. Jouw doel? TCO besparingen realiseren en de waarde die Grolsch uit haar inkoop haalt maximaliseren. Daarnaast ondersteun je de business in het zo efficiënt mogelijk doorlopen van het operationele inkoopproces en het behalen van de maximale waarde. Met jouw analyserend vermogen onderzoek je welke oplossingen er beschikbaar zijn in de markt en besluit je welke leveranciers wel of niet ingezet gaan worden! In deze zichtbare rol binnen Grolsch en Asahi Procurement sta je nauw in contact met zowel interne als externe stakeholders!

Dit ga je doen door:

 • Door nauw samen te werken met interne Grolsch en internationale Asahi collega’s;
 • Je houdt trends en ontwikkelingen in de markt in de gaten en adviseert stakeholders over  mogelijke optimalisaties;
 • Je bouwt relaties op met een geselecteerde groep leveranciers, beheert deze proactief en beoordeelt nauwgezet de prestaties van deze leveranciers;
 • Je zorgt ervoor dat contracten met leveranciers worden opgesteld en dat de geldende procedures hierbij worden nageleefd;
 • Je coördineert het sourcing & contracting proces voor de categorieën via e-sourcing tools én begeleidt de interne organisatie in het bestellen van goederen en diensten (Purchase-to-Pay process);
 • Je ondersteunt de duurzaamheidsagenda van Grolsch in jouw inkoopprocessen.

Wij zoeken een resultaatgerichte Inkoper met een kritische blik en passie voor continue verbeteren!
Een echte teamspeler die sterk in zijn schoenen staat en makkelijk zijn/haar weg vindt binnen een organisatie. Je beschikt over goede analytische skills en voelt je thuis in een zeer dynamische omgeving. Met jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat om langdurige samenwerkingen op te bouwen met verschillende stakeholders, daar ligt jouw kracht! Je hebt al wat ervaring opgedaan binnen inkoop, maar je wilt jezelf ook zeker nog verder ontwikkelen in dit vakgebied. Last but not least: Je bent gemotiveerd om de beste inkoopdeals voor Grolsch te sluiten! 

Wat vinden we verder op jouw CV?

 • Je beschikt over een afgeronde hbo of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting van bedrijfskunde;
 • Je hebt 1-5 jaar ervaring richting inkoop;
 • Je spreekt goed Engels.

 An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Ben je op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé? Wij bieden ook na COVID-19 de mogelijkheid om 2 á 3 dagen thuis te werken.
 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Je gaat jezelf klaarstomen voor een meer senior inkoop functie in de toekomst!
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten Grolsch meenemen, zorg er goed voor! :)

 Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • We als werkgever gelijke kansen bieden? Grolsch is een plek waar iedereen zich kan ontwikkelen doordat we verschillen niet alleen accepteren, we omarmen ze! Diversiteit en inclusie is een van onze strategische thema’s, omdat we de voordelen zien voor zowel de medewerkers als voor onze organisatie.
 • 650 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe & International en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Pilsner Urquell en Asahi?

Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?
Wacht niet langer, stuur jouw cv en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel! Je sollicitatie kun je richten aan Daniek Marcus.