Horeca Accountmanager - Leiden/Haarlem

Met jouw eigen kijk op de wereld en op bier, zorg jij voor winst en toegevoegde waarde!

 Hoe? Als Horeca Accountmanager bij Grolsch!
Waarom? Omdat jij lef hebt en weet hoe de horecawereld in elkaar zit!  
Waar? Regio Leiden/Haarlem. Fulltime.
Met wie? Met het sales team Noord-West en de collega’s van onze drankengroothandels.

Heb jij een echte passie voor bier en kun jij nog meer betekenen voor potentiële en huidige klanten? Lees snel verder!

Als Horeca Accountmanager bij Grolsch…
…. werk je op de afdeling Sales On Trade. Jouw doel? Het behalen en behouden van winstgroei doelstellingen, omzet en volume. Hoe? Jij zorgt voor zelfstandige winstgevende acquisitie door het opbouwen van een relevant netwerk en door het borgen van jouw toegevoegde waarde bij nieuw verworven verkooppunten. Daarnaast weet je de distributie van ons portfolio te vergroten bij onze bestaande relaties met als uiteindelijke doel meerwaarde te genereren voor consument, ondernemer en de brouwerij.  Je bent als Horeca accountmanager de specialist, de adviseur en de verbinding tussen de markt en de organisatie Grolsch.

Dit ga je doen door:

 • Je pipeline te managen op waarde en hierop handelen door klantbezoeken;
 • Je pipeline te beheren in CRM en de verkoopkansen af te stemmen met je collega’s;
 • Een optimale begeleiding richting de klant te borgen en hiermee op lange termijn toegevoegde waarde te bieden bij (nieuw) verworven verkooppunten;
 • Het managen van financierings- en vastgoedprocessen;
 • Een nauwe samenwerking met alle interne stakeholders, contacten en ondersteunende afdelingen.

Als Horeca Accountmanager bij Grolsch leef je de ‘Policy On Commercial Communication’ na en ben je de ambassadeur voor verantwoord alcoholgebruik.

Wij zoeken een Horeca Accountmanager met uitstekende deal closing skills
Een grote drang om gesloten deuren te openen en houden van pionieren. Je beschikt over doorzettingsvermogen om bestaande klanten verder uit te bouwen en nieuwe klanten te binden. Je draagt zorg dat relaties behouden blijven voor de organisatie. Dat is jouw kracht! Je bent een resultaat gedreven netwerker, maar altijd klantgericht. Communicatief sta je sterk in je schoenen, ook in het Engels. Je kent het werkgebied Leiden/ Haarlem en bij voorkeur neem je al ervaring binnen de sales en horecabranche met je mee.  

 Wat vinden we verder op jouw cv?

 • Een afgeronde hbo-opleiding in een commerciële richting, bij voorkeur Hotelschool;
 • minimaal 2 jaar relevante verkoopervaring, bij voorkeur in de horeca/categorie alcoholische dranken;
 • Affiniteit met het Bierportfolio Koninklijke Grolsch;
 • Bij voorkeur kennis van MS Office, SAP en CRM;
 • Je bent een echt horecadier, avond/nacht horeca is jouw leven. Ben je er niet om te werken, dan ben je er wel vanuit je eigen belangstelling;
 • Je bent woonachting in/rondom Haarlem of Leiden.

An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen (24 vakantiedagen plus 17 ATV) en een lease auto zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten Grolsch meenemen, zorg er goed voor! :)

 Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • We als werkgever gelijke kansen bieden? Grolsch is een plek waar iedereen zich kan ontwikkelen doordat we verschillen niet alleen accepteren, we omarmen ze! Diversiteit en inclusie is één van onze strategische thema's, omdat we de voordelen zien voor zowel de medewerkers als onze organisatie.
 • 750 collega’s voor jou heeft in Nederland bij Koninklijke Grolsch en onze dochteronderneming de grootste drankengroothandel van Nederland De Klok Dranken?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe & International en we een sterk en divers merken portfolio hebben met maar liefst 5 pils merken, een ruime variatie aan speciaal bieren, radlers, hard seltzer en alcholvrijebieren? Zo hebben we voor iedere doelgroep, op elk moment een passende (bier)oplossing!

Is het jouw tijd voor Koninklijke Grolsch?
Wacht niet langer, stuur jouw cv en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel! Je sollicitatie kun je richten aan Daniek Marcus.

Eerst meer weten over Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website!