Corporate Communicatie Manager

Met passie, professionaliteit en ondernemerschap verder bouwen aan de duurzame reputatie van Koninklijke Grolsch? Pak deze unieke kans!

Hoe? 
Als Corporate Communicatie Manager.
Waarom? Omdat jij een actieve bijdrage wilt leveren aan het behoud van de reputatie van Koninklijke Grolsch en deze zowel intern als extern met een sterke focus op duurzaamheid verder wilt uitbouwen.
Waar? Vanaf onze Brouwerij in Enschede. Het gaat hier om een fulltime rol.
Met wie? Met het Corporate Affairs team en in samenwerking met o.a. HR en Marketing.

Als Corporate Communicatie Manager …
…. Zorg jij ervoor dat onze interne en externe stakeholders continu op de hoogte zijn van nieuwe en belangrijke ontwikkelingen binnen zowel Koninklijke Grolsch als ons moederbedrijf Asahi Group Holding. Je draagt hierin bij aan het versterken van onze stevige identiteit en reputatie die we in ruim 400 jaar hebben opgebouwd. Hoe? Door hét corporate communicatiegezicht te worden binnen en buiten Grolsch en te werken vanuit een door jou ontwikkeld communicatie- en beleidsplan dat je mede zelf tot uitvoering brengt. Uiteraard in samenwerking met collega’s en derde partijen. In deze rol rapporteer je aan onze Corporate Affairs Director.   

Dit ga je nog meer doen

 • Je bent verantwoordelijk voor zowel de interne als externe corporate communicatie, denk hierbij aan website, social media, apps, nieuwsbrief, personeelsmagazine, etc.;
 • Het verzorgen van de communicatie over onze duurzame bedrijfsvoering en onze merken en het coördineren van ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag;
 • Je bent de eerste contactpersoon voor verschillende partners op het gebied van corporate communicatie;
 • Vanuit trends en ontwikkelingen draag je continu bij aan het vergroten van de zichtbaarheid van Koninklijke Grolsch als bedrijf;
 • Je vertegenwoordigt waar nodig Grolsch bij verschillende bijeenkomsten/netwerken.


Wij zoeken een Communicatie Manager met passie voor het vak!
Een echte teamspeler die sterk in zijn schoenen staat, duurzaam denken en handelen in zijn DNA heeft en makkelijk zijn weg vindt binnen een commerciële en productieorganisatie. Jij weet vanuit jouw communicatieve vaardigheden hoe je mensen kan bereiken en hoe je een boodschap overbrengt, of dit nou vanuit een presentatie is of vanuit een nieuwsbericht. Daar ligt jouw kracht! Je schakelt makkelijk tussen alle levels van een organisatie en wanneer het moet, weet je hoe het is om onder druk te werken, prioriteiten te stellen en breng je projecten tot een succes. Je voelt je prettig in een dynamische omgeving, waar je met een flexibele houding snel verder komt. Door strategisch denken af te wisselen met een gezonde hands-on mentaliteit, ga jij het verschil maken!

Wat vinden we verder op jouw cv?

 • Een afgeronde hbo/wo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Communicatie;
 • 5-7 jaar relevante ervaring op het gebied van zowel interne als externe communicatie binnen een internationale organisatie, bij voorkeur binnen een FMCG-omgeving.


An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid, creativiteit en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een mooi aantal vakantiedagen en een goed pensioen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten van onze Grolsch merken meenemen! :-)


Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste en groenste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 650 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Meantime en Asahi?


Is deze vacature echt iets voor jou?
Wacht niet langer en stuur jouw cv en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel! Je sollicitatie kun je richten aan Wencke Ellenbroek. Reageren kan tot uiterlijk 9 december 2019.


Eerst meer weten over Grolsch, Asahi en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze websites, www.koninklijkegrolsch.nl, www.grolsch.nl.