Business Controller Horeca

Vanuit sterke inhoudelijke analyses en een solide financiële beheersing het verschil maken en ons management voorzien van het juiste advies? Het kan bij Grolsch!

Hoe? 
Als Business Controller Horeca.
Waarom?  Omdat jij graag wilt bijdragen aan de realisatie van onze doelstellingen!
Waar? Op onze Brouwerij in Enschede, fulltime.
Met wie? Met het Commercial Finance team.

Wil jij met jouw positieve en proactieve houding jouw carrière vormgeven bij Grolsch? Lees snel verder!

Als Business Controller
…. Werk je op de afdeling Commercial Finance binnen Grolsch. Jouw doel? Samen met de Sr. Business Controller Horeca en de BC Horeca & Fixed Costs genereer jij inzichten en aanbevelingen waarmee de resultaten binnen ons Horeca kanaal positief worden beïnvloed. Hoe? Door onder andere de omzetontwikkeling te analyseren per regio, merk en klant ten opzichte van onze strategische plannen en budgetten en door er voor te zorgen dat de financiële beheersing in het kanaal op orde is.

Dit ga je nog meer doen:

 • Je bent continu bezig met het updaten, onderhouden en optimaliseren van onze financiële en administratieve processen binnen Horeca;
 • Je bent de financiële business partner van het Horeca Operations team en ondersteunt hen om zo kosten efficiënt mogelijk de operationele werkzaamheden binnen zowel reguliere horeca als events te doen;
 • Je analyseert op maandbasis de resultaten in het horeca kanaal en door het maken van deze rapportages kom je tot inzichten en trends waarmee wij ons rendement verder kunnen verbeteren of waar mogelijk bijsturen;
 • Je kijkt continu hoe je rapportages en cijfers nog slimmer, interactiever en dynamischer kunt weergeven waarmee de mate van impact vergroot wordt;
 • Samen met de budgethouders maak je de jaarlijkse afdelingsbudgetten binnen horeca. Je weet hierbij in te schatten waar extra geïnvesteerd dient te worden en waar ruimte is om te optimaliseren.


Wij zoeken een analytische Business Controller die streeft naar het maximale.
Een echte teamspeler die sterk in zijn schoenen staat en een gezonde ambitie kent om te blijven verbeteren. Met jouw analytisch vermogen ben jij in staat om vanuit een veelvoud aan data, simpele inzichten en conclusies te genereren. Daar ligt jouw kracht en weet je impact te maken! Daarnaast beschik je over sterke communicatieve vaardigheden waardoor je in staat bent om vanuit jouw analyses ook een gedegen advies uit te brengen. Je denkt in kansen en oplossingen, en je hebt daarnaast een natuurlijke drang zaken te doorgronden. Ook weet je makkelijk je weg te vinden in de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat vinden we verder op jouw CV?

 • Een wo-diploma, bij voorkeur in de richting Bedrijfseconomie of andere financiële opleiding;
 • 1-3 jaar relevante ervaring binnen bij voorkeur een Business Control gerelateerde functie;
 • Sterke affiniteit met data, je voelt je vooral als een vis in het water met Microsoft Excel;
 • Je bent bekend met moderne Business Intelligence systemen, zoals Power BI.


An offer you can’t refuse

Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!
 

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten bier meenemen uit onze rijke assortiment! :-)

 
Wist je dat Grolsch:

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 600 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Meantime en Asahi?


Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?
Wacht niet langer, stuur jouw CV en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel!
Je sollicitatie kun je richten aan Wencke Ellenbroek.
 

Eerst meer weten over Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website!