Afstudeeropdracht Beheersing Schuimpotentiaal

Zoek jij een uitdagende afstudeerstage waarbij je jouw opgedane kennis in de praktijk kan toepassen? Lees dan snel verder!

Hoe? Tijdens jouw afstudeerstage op de afdeling bierbereiding.
Met wie? Samen met onze (technische) brouwers.
Waar? Op de Brouwerij in Enschede.
Wanneer? Vanaf juli 2020 (optioneel augustus, september).

Binnen de afdeling bierbereiding…
…houden ze toezicht op het brouwproces en zijn ze verantwoordelijkheid voor grondstoffen en het brouwproces. Daarnaast zorgen ze voor een veilige en effectieve werking van het brouwproces en machines. Door middel van deze afstudeeropdracht krijg je een uitgelezen kans om je helemaal onder te dompelen in de wereld van bierbereiding!

Afstudeeropdracht
Bij Grolsch brouwen we bier voor zowel de Nederlandse markt, als ook voor export. Echter varieert de stabiliteit van de schuimkraag van bier tot bier en voor deze variatie is niet altijd een goede verklaring. Om variaties in schuimstabiliteit te verminderen, zijn we op zoek naar inzicht in de oorzaken en daarvoor is diepgaand onderzoek nodig.
Door het opsporen van de bronoorzaak van deze variaties en het ontwikkelen van een methode te verwachten schuimstabiliteit te meten draag je bij aan het verkrijgen van een consistente oplossing.  

Wij zoeken
Een hbo/wo student die aan de laatste fase (afstuderen) van zijn opleiding kan beginnen, bij voorkeur een studie richting (bio)chemie of levensmiddelentechnologie. Daarnaast heb jij interesse om een onderzoek uit te voeren naar de invloed van procesvoering op de kwaliteit van bier. Je bent niet bang om fouten te maken of te vragen wanneer dat nodig is, ook neem je kennis mee over (bio)chemische analysemethoden, data-analyse, statistiek en heb je ervaring met Python.

Wat bieden we
Het gaat hier om een boeiende afstudeeropdracht in op het grensvlak van wetenschappelijke theorie en praktijk in samenwerking met enthousiaste Grolsch collega’s De afstudeeropdracht kan starten in juli 2020 (augustus/september in overleg).

Geïnteresseerd?
Gedreven genoeg om vanaf juli 2020 bij ons je afstudeeronderzoek te doen? Laat het ons dan weten! Wij nodigen je van harte uit om te solliciteren via onze website. Wij reageren z.s.m. op jouw sollicitatie.