Stage Retail Sales

Heb jij een passie voor sales en wil jij je dit vak graag eigen maken? Het kan bij Grolsch!

Hoe? Als stagiaire Sales Retail.
Waarom? Omdat jij graag wilt weten hoe sales werkt binnen een FMCG omgeving.
Waar? Op de brouwerij in Enschede.
Met wie? Met het Sales Retail team.
Wanneer? Vanaf september 2018.

Wil jij een uitdagende meewerkstage aan gaan waarbij je een unieke kijk krijgt in de sales keuken van Grolsch? Lees dan snel verder!

Over Sales Retail
De afdeling Sales Retail is verantwoordelijk voor de volledige omzet, afzet en activatie van het Grolsch portfolio binnen alle supermarkten in Nederland. Maar liefst 2/3 van al het volume dat Grolsch brouwt wordt verkocht via het Sales Retail team. De omzet en afzet kun je beïnvloeden door de beschikbaarheid van de juiste producten, effectieve promoties, opvallende activaties en een goede samenwerking en afstemming met de hoofdkantoren van de diverse Retail formules. Dit doen wij uiteraard niet alleen, maar in nauwe samenwerking met onze collega’s van o.a. Shopper Marketing, Demand Planning en Field Sales.

Als stagiaire Sales Retail…
…. werk je mee op de afdeling en ben je volwaardig onderdeel van het Sales team. Je helpt mee om afspraken die op hoofdkantoor niveau worden vastgelegd te verwerken in onze systemen zodat de samenwerking met onze klanten vlekkeloos verloopt. Daarnaast krijg je de ruimte om projecten op te pakken en om je te ontwikkelen in de richting van jouw interesses. Je zult tijdens je stage met andere afdelingen samenwerken, waardoor je inzichten verkrijgt in de bedrijfskundige structuur van Grolsch. Retail kent een hoge dynamiek waardoor er iedere dag een andere opdracht op je pad kan komen, zoals het ondersteunen van onze buitendienst of de eindverantwoordelijkheid krijgen om een project in goede banen te leiden.

Dit ga je nog meer doen:

  • Het analyseren van onder andere promoties en verkoopcijfers;
  • Het opstellen van adviezen zodat wij onze promoties voor ons en onze klanten kunnen optimaliseren;
  • Een actieve bijdrage leveren bij verschillende Sales-projecten.

Wij zoeken een stagiaire die proactief is, graag initiatief neemt en over een grote portie lef beschikt!
Je zit in de laatste fase van je hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van Commerciële Economie of Bedrijfskunde, of je volgt nu een WO-opleiding en wilt graag relevante werkervaring op doen bij een grote FMCG-speler. Je bent enthousiast, integer en zeer nauwkeurig in het werk wat je doet. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken en ben je communicatief vaardig.

 

Wat vinden we verder op jouw CV?

  • Je bent klantgericht en organisatorisch vaardig;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Sterk ontwikkelde Excel-vaardigheden;
  • Je bent analytisch vaardig en weet data om te zetten naar commerciële inzichten;
  • Affiniteit met de Retail branche is een duidelijke pré.

Het gaat hier om een fulltime meewerkstage van 5 a 6 maanden vanaf september 2018.

Geïnteresseerd?
Ben jij de gedreven student die wij zoeken voor onze afdeling Sales Retail? Solliciteer dan zo snel mogelijk via onze website door het sturen van een CV en motivatiebrief!